‘De ernst van dit moment kan niet overschat worden’: 8 artikels over de oorlog in Oekraïne van deze week

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Caroline (43) krijgt Waalse stembrief in de bus en kan daardoor niet stemmen: “Ambassade heeft Sint-Niklaas met Saint-Nicolas verward”

Caroline Kesteloot (43) zette grote ogen op toen ze plots een Waalse stembrief in haar brievenbus in Italië kreeg. Het blijkt een pijnlijke fout van de Belgische ambassade, waar ze verkeerd dachten dat de Sint-Niklase afkomstig is uit het Luikse dorpje… Saint-Nicolas. Door de misvatting kan Caroline geen geldige stem meer uitbrengen.

Lees meer »

MR en Les Engagés maken opening voor staatshervorming, maar de vraag is of dat voor de N-VA genoeg zal zijn

De laatste dagen lijkt een mogelijke staatshervorming weer iets hoger op de politieke agenda te staan, nu zowel MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez als zijn collega van Les Engagés Maxime Prévot niet langer bij voorbaat tegen zijn. Zetten deze Franstalige partijen de deur open voor een hervorming van het land, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever denkt? Politicoloog Pascal Delwit (ULB) en Wetstraatwatcher

Lees meer »

“Was graag tot pensioen gebleven”: bekende Brugse dagbladhandel Paparazzo moet na 30 jaar de deuren sluiten

Op zaterdag 15 juni valt het doek voor Paparazzo, de bekende dagbladhandel van Sabine Vanderispaille (55) op het Sint-Jansplein in Brugge. “Het huurcontract stopt omdat het pand te koop staat”, zegt Sabine. “Jammer, want ik had zo graag tot aan mijn pensioen verder gewerkt.”
The post “Was graag tot pensioen gebleven”: bekende Brugse dagbladhandel Paparazzo moet na 30 jaar

Lees meer »

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

CEO Sports Jesper Fredberg analyseert het seizoen van Anderlecht: “De kritiek op Riemer vind ik onterecht. We deden niet per toeval mee voor de titel”

Het boek klapt pas echt dicht als de grote sportieve baas gesproken heeft. En dus analyseerde CEO Sports van Anderlecht Jesper Fredberg (43), gewapend met slides en cijfers, een dik uur het parcours van paars-wit richting derde plaats. “We wilden pieken in de Champions’ Play-offs en daar zijn we niet in geslaagd.”

Lees meer »