Club Brugge sluipt tot op twee punten van Union en Anderlecht na 3-0 zege tegen Antwerp

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de derde speeldag in de Champions’ Play-off van de Jupiler Pro League de goede lijn doorgetrokken met een 3-0-overwinning tegen landskampioen Antwerp.

Dankzij de nieuwe triomf en de 7 op 9 nadert blauw-zwart met 33 punten op de derde plaats tot op twee eenheden van het leidersduo Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht, die om 18u30 bikkelen om de koppositie in het Lotto Park. De Great Old sprokkelde nog geen enkel punt in deze play-offs en sluit troosteloos de rij, op de zesde stek met 26 stuks.

Net voorbij het kwartier kwam Club al dicht bij een voorsprong: Raphael Onyedika kopte een voorzet van Michal Skoras rakelings naast. Aan de overzijde liet Jurgen Ekkelenkamp zich halverwege de eerste helft opmerken met een omhaal, die evenwel hoog over en naast het Brugse doel zoefde.

Loon naar werken

Op slag van rust kreeg de thuisploeg, die doorheen de eerste helft het betere van het spel had en ook de meeste kansen versierde, loon naar werken. Man in vorm Onyedika (44.) mikte een vrije trap van Maxim De Cuyper na een deviatie van Joel Ordonez buiten het bereik van Senne Lammens tegen de netten.

Precies op het uur diepte Skoras de score uit door Lammens een tweede keer te grazen te nemen met een overhoekse schuiver. De ingevallen George Ilenikhena zag de aansluitingstreffer in de laatste minuten aan de verkeerde kant van de paal belanden. Die andere wisselspeler Philip Zinckernagel (90.+6) plaatste in de slotseconden de kers op de taart.

Zaterdagavond al speelden Racing Genk en Cercle Brugge 1-1 gelijk in de Cegeka Arena.

The post Club Brugge sluipt tot op twee punten van Union en Anderlecht na 3-0 zege tegen Antwerp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

Lees meer »

In Line Dansers Passendale vieren feest

In hun lokaal café De Mosselmarkt kwamen de leden van de In Line Dansers bijeen om het begin van hun seizoen te vieren.
The post In Line Dansers Passendale vieren feest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.
The post Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg met Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van Voor Oudenburg, dat de naam Open Vld vervangt. Huidig burgemeester Romina Vanhooren krijgt de tweede plek en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert gaat duwen.
The post “Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg

Lees meer »