Club Brugge sluipt tot op twee punten van Union en Anderlecht na 3-0 zege tegen Antwerp

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de derde speeldag in de Champions’ Play-off van de Jupiler Pro League de goede lijn doorgetrokken met een 3-0-overwinning tegen landskampioen Antwerp.

Dankzij de nieuwe triomf en de 7 op 9 nadert blauw-zwart met 33 punten op de derde plaats tot op twee eenheden van het leidersduo Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht, die om 18u30 bikkelen om de koppositie in het Lotto Park. De Great Old sprokkelde nog geen enkel punt in deze play-offs en sluit troosteloos de rij, op de zesde stek met 26 stuks.

Net voorbij het kwartier kwam Club al dicht bij een voorsprong: Raphael Onyedika kopte een voorzet van Michal Skoras rakelings naast. Aan de overzijde liet Jurgen Ekkelenkamp zich halverwege de eerste helft opmerken met een omhaal, die evenwel hoog over en naast het Brugse doel zoefde.

Loon naar werken

Op slag van rust kreeg de thuisploeg, die doorheen de eerste helft het betere van het spel had en ook de meeste kansen versierde, loon naar werken. Man in vorm Onyedika (44.) mikte een vrije trap van Maxim De Cuyper na een deviatie van Joel Ordonez buiten het bereik van Senne Lammens tegen de netten.

Precies op het uur diepte Skoras de score uit door Lammens een tweede keer te grazen te nemen met een overhoekse schuiver. De ingevallen George Ilenikhena zag de aansluitingstreffer in de laatste minuten aan de verkeerde kant van de paal belanden. Die andere wisselspeler Philip Zinckernagel (90.+6) plaatste in de slotseconden de kers op de taart.

Zaterdagavond al speelden Racing Genk en Cercle Brugge 1-1 gelijk in de Cegeka Arena.

The post Club Brugge sluipt tot op twee punten van Union en Anderlecht na 3-0 zege tegen Antwerp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Winnaar Yves De Graef loopt 301 km in Doomkerkse ultraloopwedstrijd

Doomkerke beleefde vanaf vrijdagavond 20 uur de vierde ‘WUK M&M Backyard Ultra’ loopwedstrijd, waarbij zo’n honderd lopers dag en nacht lopen tot er nog één man overblijft. Na 45 ronden van 6,7 km langs de straten en bossen van Doomkerke won Yves De Graef (43) uit Mechelen. Hij liep in totaal 301 km en eindigde zondagnamiddag als laatste man om

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

De Russische economie is klaar voor een permanente oorlog

Net nu het Russische leger snel terrein verovert in het noordoosten van Oekraïne, vervangt de Russische president Poetin zijn minister van Defensie. Nog opvallender is dat de nieuwe minister van Defensie geen militair is, maar een econoom. Hij moet ervoor zorgen dat de Russische oorlogseconomie als een tierelier blijft draaien. Hoe sterk is die oorlogseconomie? En maakt Poetin zich klaar

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit De Boomgaard

In de parochiekerk is het vormsel toegediend aan deze kinderen uit VBS De Boomgaard: Victor Denolf, Sarah Feys, Iselle Naeyaert, Lieze Ruysschaert, Lucie Fillieux, Eugénie Devos, Lena Machowska, Céleste Stroobant, Nanne Baelen, Thomas Naessens, Elisga Naessens, Ferre Depasse, Lander Dehullu, Lore Herman, Eloïse Vandevelde, Arthur Robbesyn, Noé Vindelinckx, Louis Vanwynsberghe, Luis Vanhauwaert, Trewis Bargo, Suzan
The post De vormelingen

Lees meer »

Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Op de Mercator met pionier borstkliniek Kristien Paridaens: “Ook al heb je kanker, je mag de hoop niet opgeven”

De Stichting tegen Kanker bestaat 100 jaar en riep een ‘Team Hope’ in het leven, met daarin hulpverleners die de patiënten hoop geven. Een van de ambassadeurs is Kristien Paridaens (53), zorgconsulent senologie in het AZ Oostende. Kristien was de eerste borstverpleegkundige in Vlaanderen en is een pionier van de borstkliniek in Oostende. “Ik begeleid patiënten door hun hele behandeling

Lees meer »