Chinese investeerders achter FC Den Bosch azen ook op overname Beerschot

Beerschot heeft zich dit weekend verzekerd van de titel, maar de toekomst van de club blijft onduidelijk. Volgens onze bronnen heeft de Chinese investeringsgroep die vorige week de Nederlandse tweedeklasser FC Den Bosch overnam een financieel bod gedaan op Beerschot. De bal ligt nu in het kamp van de Saoedische hoofdeigenaar prins Abdullah, al hapt die niet zomaar toe. 

Meer krantenkoppen in België

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje

John Neyt en Carine Deseranno vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksverjaardag in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel huwde op 5 juli 1974 in Sijsele, waar ze nu nog steeds wonen.
The post John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Annelies Verlinden (CD&V) zet rem op ambitie om tegen 20 september nieuwe regering te hebben: “Wij zijn hier niet alleen om blijde boodschappen te brengen”

Ze roemt de discretie van formateur Bart De Wever (N-VA) én zijn ambitie om tegen 20 september met een nieuwe regering te landen, maar toch wil Annelies Verlinden (CD&V) iets duidelijk maken: “Er zit marge op die datum. Europa houdt rekening met onze gemeenteraadsverkiezingen.” En die worden óók voor haar en haar partij belangrijk, want wie woont er nog in

Lees meer »

“Hij heeft me als kind wreed behandeld”: transdochter rekent af met Elon Musk na zijn kwetsende wokevirus-uitspraak

“Elon Musk was een afwezige vader. Hij heeft me als kind wreed behandeld omdat ik queer en vrouwelijk ben.” Vivian Jenna Wilson (20) rekent in een telefonisch interview met NBC News af met de Tesla-topman, nadat hij haar enkele dagen eerder zelf zwaar gekwetst had. Zo bleef hij constant verwijzen naar zijn transdochter met haar mannelijke geboortenaam. “Ik ben mijn

Lees meer »

LIVE KILMARNOCK-CERCLE (do, 20u30). Grote Cercle-delegatie vertrokken, Van der Bruggen wil “volop genieten”

Komend weekend start de Jupiler Pro League, maar de focus van Cercle Brugge ligt eerst nog op het treffen met Kilmarnock. De Vereniging speelt donderdagavond (20u30) de heenmatch van de tweede Europa League-voorronde in Schotland, de terugmatch volgt een week later in het Jan Breydelstadion. Op deze pagina zit u goed om de aanloop én de match zelf op de

Lees meer »

Film en meditatie in de shelter in Maldegem

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud.
The post Film en meditatie in de shelter in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelle, maar gevaarlijke fatbike ook bij ons steeds populairder: “In minder dan 20 seconden drijf je de snelheid op tot 50 per uur”

In Nederland spreken ze al van een ‘plaag’. Maar ook bij ons duikt de stoere elektrische fatbike almaar meer op in het straatbeeld. Wat maakt de coole fiets met dikke banden die er als een brommer uitziet bij de jeugd écht zo populair, en gevaarlijk? En moeten we ons, na de e-step, ook over de fatbike in Vlaanderen zorgen maken?

Lees meer »

“Ik wil een gesprek met hem”: Man die ‘theatrale’ stadsgids Pascal (31) in Brugse reien duwde, meldt zich bij politie

De man die begin deze maand de Brugse stadsgids Pascal Gerritsen (31) in het water duwde heeft zich aangemeld bij de politie. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. De man, een Bruggeling, stapte maandag het politiekantoor binnen om een verklaring af te leggen. Het is nu de vraag of de zaak nog een staartje krijgt. Pascal zelf wil graag in gesprek

Lees meer »