Bjorn Willaert voorzitter van nieuwe politieke partij Spoor8770: “Er wordt met geld gemorst”

Sinds maandag 1 april telt Ingelmunster een nieuwe politieke partij: Spoor8770. In alle stilte bouwden verschillende Ingelmunsternaren een politiek neutrale partij uit. Aan het roer staat Bjorn Willaert uit het Kloosterhof.

Bjorn Willaert (43), afkomstig uit Ardooie, is getrouwd met Delphine Goossens. Ze hebben één dochter: Gaëlle. Bjorn studeerde af als regent Nederlands, Engels en economie. Hij gaf meerdere jaren fulltime les in de middelbare school Barnum in Roeselare. “Ik geef nu nog enkel op woensdagvoormiddag vier uur les in deze school”, zegt Bjorn, die sinds 2007 zelfstandige is in bijberoep. “In Meulebeke heb ik mijn eigen firma Streamline Car Care. Al vele jaren ben ik bezeten door auto’s. Ik polierde ook wel eens een auto voor vrienden en later kwam een garagist dezelfde vraag stellen. Zo groeide dit uit van bijberoep naar hoofdberoep. Waarom in Meulebeke? Omdat ik in Ingelmunster niets vond dat geschikt was. Dit gebouw werd gebruikt door een rallypiloot, die een woning met loods aankocht. Deze site kwam vrij en zo ben ik hier terechtgekomen. Zowel garagisten als particulieren zijn bij mij welkom voor polieren, lakbehandelingen, dieptereiniging…”

Rode belijning

Bjorn heeft geen politieke achtergrond, hoewel de materie hem al lang interesseert. “Ik ben geen lid van een nationale politieke partij. Ik kan mij immers niet vinden in hun standpunten. Op nationaal vlak weet ik nog niet voor wie ik in juni zal stemmen. Voor Ingelmunster weet ik dit wel al”, lacht Bjorn, die zijn schouders onder de nieuwe partij zette, omdat hij Ludwig Vanlerberghe kent.

“De gemeentepolitiek volgde ik al vanop afstand. Ik vind dat er bepaalde zaken niet verlopen zoals het zou moeten. Met mijn economische achtergrond kijk ik op dat vlak vooral naar het financiële plaatje. In Ingelmunster wordt er te veel met geld gemorst. Ik denk aan de bocht aan het station. Het kost heel wat extra geld om die recht te trekken. Tijdens de werkzaamheden zag heel de gemeente dat er daar geen bus kon draaien, maar het gemeentebestuur zag het niet. Die rode belijning in de fietsstraten vind ik overbodig. Waarom zijn verkeersborden bij het begin van de zone niet voldoende? Dan heb je ook nog de handelsbeurs, die ik uitbouwde. Ze hebben een evenementenhal, maar toch opteerden ze voor een dure tent.”

Handelsbeurs

“Toen Nicolas Vanneste nog voorzitter van de Lokale Economische Raad was, woonde ik een vergadering over de handelsbeurs bij. Ik had er ervaring mee, want in mijn vorige woonplaats Ardooie werkte ik een dergelijk event een drietal jaar uit. In 2020 vond dit nog net plaats in Ardooie, maar wegens corona lukte het in Ingelmunster in maart van datzelfde jaar niet meer.”

“Het huidig bestuur loopt te vaak met de pluimen weg”

“In 2021 en 2022 werd de handelsbeurs geannuleerd. Vorig jaar werd die wel georganiseerd. Het concept stond op punt, maar ik kreeg telefoon van de bevoegde schepen Katrien Vandecasteele dat ze het zelf gingen organiseren en ik mijn factuur mocht sturen indien er eventueel nog iets betaald moest worden. Ik had een ondertekend geschreven contract met de gemeente dat ik de beurs mocht organiseren en toen alles voor 90 procent geregeld was, werd ik opzij geschoven. Dat vond ik totaal geen correcte manier van werken. Dit is iets wat ik trouwens nog hoor van verschillende mensen: het huidig bestuur loopt met de pluimen weg, terwijl het vaak niet hun verdienste is. Ere wie ere toekomt.”

Toen Bjorn van Ludwig Vanlerberghe vernam dat het een politiek neutrale partij zou worden, zag hij het zitten en besloot hij mee te werken. Na de voorstelling van Spoor8770 was het toch stil op sociale media… “Dat klopt, maar wij horen het wél. Overal waar ik kom, word ik aangesproken, terwijl er vooraf maar weinig mensen mij kenden. De mensen weten nu dat we bestaan. We hebben nog niets bewezen, maar we zullen nog van ons laten horen.”

Jonge mensen

“Wanneer 13 oktober voor ons geslaagd zal zijn? Daarvoor rekenen we op de stemmen van de Ingelmunsternaren! En wat zal CD&V doen? Hoe zal Vooruit scoren? Er is voor het eerst geen stemplicht meer, wat zal dat geven? Positief is wel dat jonge mensen zich bij ons engageren”, besluit Bjorn.

[email protected]

The post Bjorn Willaert voorzitter van nieuwe politieke partij Spoor8770: “Er wordt met geld gemorst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »

“Spelen laten voorgaan op het bestuur van een land doet denken aan een ideetje van een zonnekoning”

Vrijdagavond kan de hele wereld oordelen over het organisatietalent van de Fransen, en ze hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. De openingsceremonie van de Olympische Spelen zal zich niet in een stadion afspelen, maar op de Seine. Parijs is opgekuist, de daklozen zijn weggestuurd, de Seine is proper genoeg voor een snelle mediagenieke duik van de burgemeester. Om het feest

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

GAIA protesteert tegen schapenkoers in Bekegem: “Maar het is folklore en een diervriendelijk event”

GAIA heeft een brief gericht aan het Ichtegemse gemeentebestuur met de vraag om de schapenkoers in Bekegem zondag te annuleren. Volgens de dierenrechtenorganisatie is deze activiteit wettelijk verboden. “We hebben een vergunning toegekend aan de organisatoren van de 3-Daagse Bekegem en zullen deze niet intrekken”, zegt schepen van Dierenwelzijn Geert Vandaele (Team Burgemeester).
The post GAIA protesteert tegen schapenkoers

Lees meer »

LIVE. Harris beschuldigt Trump van “terugkrabbelen” voor debat: “Wat is er gebeurd met op elk moment, elke plaats?”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

LIVE. 800.000 reizigers getroffen door “grootschalige aanval” met opzettelijke brandstichtingen op TGV-net

De Franse spoormaatschappij SNCF is slachtoffer geworden van “een grootschalige aanval” om het netwerk plat te leggen. De dienstverlening van de TGV-hogesnelheidstreinen is dan ook volledig verstoord. En dat uitgerekend op het moment dat in Parijs de Olympische Spelen van start gaan. Zo’n 800.000 reizigers zouden getroffen zijn. Volg alle ontwikkelingen via onze liveblog.

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee tieners probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo blijft ook uit de handen van de security en kan zo nog

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »