Bjorn Willaert voorzitter van nieuwe politieke partij Spoor8770: “Er wordt met geld gemorst”

Sinds maandag 1 april telt Ingelmunster een nieuwe politieke partij: Spoor8770. In alle stilte bouwden verschillende Ingelmunsternaren een politiek neutrale partij uit. Aan het roer staat Bjorn Willaert uit het Kloosterhof.

Bjorn Willaert (43), afkomstig uit Ardooie, is getrouwd met Delphine Goossens. Ze hebben één dochter: Gaëlle. Bjorn studeerde af als regent Nederlands, Engels en economie. Hij gaf meerdere jaren fulltime les in de middelbare school Barnum in Roeselare. “Ik geef nu nog enkel op woensdagvoormiddag vier uur les in deze school”, zegt Bjorn, die sinds 2007 zelfstandige is in bijberoep. “In Meulebeke heb ik mijn eigen firma Streamline Car Care. Al vele jaren ben ik bezeten door auto’s. Ik polierde ook wel eens een auto voor vrienden en later kwam een garagist dezelfde vraag stellen. Zo groeide dit uit van bijberoep naar hoofdberoep. Waarom in Meulebeke? Omdat ik in Ingelmunster niets vond dat geschikt was. Dit gebouw werd gebruikt door een rallypiloot, die een woning met loods aankocht. Deze site kwam vrij en zo ben ik hier terechtgekomen. Zowel garagisten als particulieren zijn bij mij welkom voor polieren, lakbehandelingen, dieptereiniging…”

Rode belijning

Bjorn heeft geen politieke achtergrond, hoewel de materie hem al lang interesseert. “Ik ben geen lid van een nationale politieke partij. Ik kan mij immers niet vinden in hun standpunten. Op nationaal vlak weet ik nog niet voor wie ik in juni zal stemmen. Voor Ingelmunster weet ik dit wel al”, lacht Bjorn, die zijn schouders onder de nieuwe partij zette, omdat hij Ludwig Vanlerberghe kent.

“De gemeentepolitiek volgde ik al vanop afstand. Ik vind dat er bepaalde zaken niet verlopen zoals het zou moeten. Met mijn economische achtergrond kijk ik op dat vlak vooral naar het financiële plaatje. In Ingelmunster wordt er te veel met geld gemorst. Ik denk aan de bocht aan het station. Het kost heel wat extra geld om die recht te trekken. Tijdens de werkzaamheden zag heel de gemeente dat er daar geen bus kon draaien, maar het gemeentebestuur zag het niet. Die rode belijning in de fietsstraten vind ik overbodig. Waarom zijn verkeersborden bij het begin van de zone niet voldoende? Dan heb je ook nog de handelsbeurs, die ik uitbouwde. Ze hebben een evenementenhal, maar toch opteerden ze voor een dure tent.”

Handelsbeurs

“Toen Nicolas Vanneste nog voorzitter van de Lokale Economische Raad was, woonde ik een vergadering over de handelsbeurs bij. Ik had er ervaring mee, want in mijn vorige woonplaats Ardooie werkte ik een dergelijk event een drietal jaar uit. In 2020 vond dit nog net plaats in Ardooie, maar wegens corona lukte het in Ingelmunster in maart van datzelfde jaar niet meer.”

“Het huidig bestuur loopt te vaak met de pluimen weg”

“In 2021 en 2022 werd de handelsbeurs geannuleerd. Vorig jaar werd die wel georganiseerd. Het concept stond op punt, maar ik kreeg telefoon van de bevoegde schepen Katrien Vandecasteele dat ze het zelf gingen organiseren en ik mijn factuur mocht sturen indien er eventueel nog iets betaald moest worden. Ik had een ondertekend geschreven contract met de gemeente dat ik de beurs mocht organiseren en toen alles voor 90 procent geregeld was, werd ik opzij geschoven. Dat vond ik totaal geen correcte manier van werken. Dit is iets wat ik trouwens nog hoor van verschillende mensen: het huidig bestuur loopt met de pluimen weg, terwijl het vaak niet hun verdienste is. Ere wie ere toekomt.”

Toen Bjorn van Ludwig Vanlerberghe vernam dat het een politiek neutrale partij zou worden, zag hij het zitten en besloot hij mee te werken. Na de voorstelling van Spoor8770 was het toch stil op sociale media… “Dat klopt, maar wij horen het wél. Overal waar ik kom, word ik aangesproken, terwijl er vooraf maar weinig mensen mij kenden. De mensen weten nu dat we bestaan. We hebben nog niets bewezen, maar we zullen nog van ons laten horen.”

Jonge mensen

“Wanneer 13 oktober voor ons geslaagd zal zijn? Daarvoor rekenen we op de stemmen van de Ingelmunsternaren! En wat zal CD&V doen? Hoe zal Vooruit scoren? Er is voor het eerst geen stemplicht meer, wat zal dat geven? Positief is wel dat jonge mensen zich bij ons engageren”, besluit Bjorn.

[email protected]

The post Bjorn Willaert voorzitter van nieuwe politieke partij Spoor8770: “Er wordt met geld gemorst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Naar de (Oude) markt met Sammy Mahdi (CD&V) : “Het beeld dat N-VA probeert te creëren – het is wij of Vivaldi – gelooft niemand. Er komt geen Vivaldi II”

“Voor minder dan 12 procent gaan we niet. Ik hoop de derde grootste partij van Vlaanderen te zijn.” Dat de christendemocraten licht achteruit zijn gegaan in de laatste grote peilingen van HLN en VTM NIEUWS lijkt voorzitter Sammy Mahdi maar weinig te deren. Maar komt hij ook zo zelfzeker over op de markt? Wij trokken naar Vlaams-Brabant en gingen er

Lees meer »

Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage

Nog tot en met 2 juni vormt een spiegeltent langs de Kruisvest het decor en het podium van het nieuwe stadsfestival Mirage, waarin lokaal talent zich ‘spiegelt’ aan (inter)nationale acts.
The post Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale moment”

Guanaël Caigny en Jill Vannieuwenhuyse maakten in februari bekend dat ze op zoek waren naar een overnemer voor bistro Maison 3. Die hebben ze ondertussen gevonden bij souschef Oktay Cevik en diens echtgenote Sharon Demaesschalck.
The post Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale

Lees meer »

Volgens experten is dit het engste geluid ter wereld: “Het lijkt wel het geschreeuw van duizend lijken”

Wetenschappers hebben met een 3D-printer het geluid nagebootst van een ‘Aztec Death Whistle’ of een Azteeks doodsfluitje. Zo’n fluitje werd in 1999 gevonden bij een skelet in een Azteekste tempel in Mexico. Oorspronkelijk werd gedacht dat het voorwerp, met de vorm van een menselijk strottenhoofd, een simpel stuk speelgoed was. Het duurde vijftien jaar voordat wetenschappers beseften dat het als

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al wekenlang onrustig is, zal maandagavond om 20.00 uur (in Parijs, dinsdag 5.00 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Stewardess krijgt compensatiepakket van zes cijfers na breken been op zeven plaatsen tijdens turbulentie: “Ik sta voor altijd aan de grond”

Eden Garrity (31) was in de weer met een trolley toen de Thomas Cook-vlucht van Cuba naar Manchester in een hevige hagelstorm boven de Atlantische Oceaan terechtkwam in augustus 2019. Ze werd tegen de vloer gekwakt en brak haar been op zeven plaatsen. Wat volgde was zenuwschade en een depressie. Een toegekende schadevergoeding van zes cijfers verzacht het leed, maar

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in 2024 nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »