‘Als Senne de saboteur is, hoeft hij met zulke kandidaten nog weinig uit te spoken’: dit was aflevering vier van ‘De Mol’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Bibliotheek van Ruiselede zet samenwerking met Aalter stop door fusie met Wingene

Na 27 jaar eindigt de samenwerking tussen de bibliotheken van Ruiselede en Aalter, als gevolg van de geplande fusie van Ruiselede met Wingene. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. In feite staat Ruiselede voor een belangrijke operatie, waarbij moet gezorgd worden voor nieuw personeel, een nieuw reglement, nieuwe hardware, barcodes en computersysteem. Maar ook de bib-leden van Ruiselede zullen een

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »