9/11 bleef Nederlander, die zonder te weten terroristen opleidde, achtervolgen: “Hij is totaal de vernieling ingegaan”

“Ik geef niemand de schuld van mijn fouten”, vertelde Rudi Dekkers, de man die zonder het te weten de terroristen van 9/11 opleidde, vorig jaar nadat hij zijn allerlaatste gevangenisstraf had uitgezeten. Broodmager, maar onverminderd levenslustig en vol plannen om weer een bedrijf te beginnen. Dinsdag overleed de berooide zakenman in een ziekenhuis in de Filipijnen aan de gevolgen van een hartaanval.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig”

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert

Lees meer »

Inschrijvingen voor Reuze Straat Barbecue van feestcomité in Zuienkerke geopend

Op zondag 2 juni wordt het weer gezellig druk in de Kerkstraat in Zuienkerke, want die dag organiseert het feestcomité vanaf 12.30 uur opnieuw zijn jaarlijkse barbecue. Aan twee lange tafels zullen ongetwijfeld opnieuw meer dan honderd buurtbewoners aanschuiven voor een gezellig samenzijn.
The post Inschrijvingen voor Reuze Straat Barbecue van feestcomité in Zuienkerke geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse prins schrijft grijnzend geschiedenis met “vergevorderd” coupplan

Een gesoigneerde zeventiger met glanzend grijs haar, gestoken in een marineblauw jasje en een merinowollen trui. Zo kwam prins Heinrich Reuss de 13de, de gearresteerde vastgoedondernemer uit Thüringen, dinsdag de rechtszaal in Frankfurt ingelopen. Negen verdachte Reichsbürger verschenen daar voor de rechter vanwege het beramen van een staatsgreep.

Lees meer »

Aanklager van Internationaal Strafhof wil aanhoudingsbevel voor Israëlisch premier Netanyahu en Hamas-top: “Voldoende bewijs voor oorlogsmisdaden”

Karim Khan, de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), heeft een verzoek ingediend om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen premier Benjamin Netanyahu, en Yoav Gallant, de minister van Defensie van Israël. Volgens Khan zou er voldoende bewijsmateriaal zijn dat zij oorlogsmisdaden gepleegd hebben tegen de Palestijnen. Hij wil ook 3 Hamas-leiders aanhouden.

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »

“Artificiële intelligentie wordt even belangrijk als de ontdekking van het vuur”: wereldautoriteit Jan Rabaey buigt zich over razendsnelle digitale revolutie

‘Het is een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (AI) slimmer zal worden dan de mens.’ En ook: ‘AI zal de mens in het verdomhoekje stoppen en uiteindelijk uitroeien’. De doembeelden rond artificiële intelligentie worden ons sinds vorig jaar om de oren geslagen, maar wat is er nu écht van aan? Niemand beter geplaatst dan Jan Rabaey, absolute wereldautoriteit in

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft dinsdag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »