Waarom de overwinning van de Zwitserse ‘klimaatoma’s’ klimaatzaken wereldwijd versterkt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Waterstad Brugge krijgt 5 miljoen euro van Europa om via de reitjes klimaatrobuust te worden

Brugge is een echte waterstad. De historische binnenstad wordt doorkruist en omarmd door water. Toch wordt ook hier het water schaars. Met het Europese project Blue4Green roept de Stad op tot een integrale en duurzame aanpak van het waterbeheer om zo de groen-blauwe dooradering van de stad te optimaliseren. De Brugse reien worden in de toekomst een essentiële schakel om

Lees meer »

Diamant voor Rita en Willy

Willy Lievrouw en Rita Warnez woonden 48 jaar lang op Onledemolen in de Bosstraat en al tien jaar in de Voskensstraat in Hooglede. Het koppel vierde op donderdag 9 mei hun 60-jarig huwelijk.
The post Diamant voor Rita en Willy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Markt op De Waaiberg in Gits

Op zondag 2 juni gooit vzw Unie-K De Waaiberg haar deuren open tijdens Markt op De Waaiberg. Van 10 tot 18 uur heten de bewoners en begeleiders iedereen welkom om een kijkje te nemen op de plaats waar volwassenen met een meervoudige beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel hun thuis vinden. Lekker en creatief “Het
The post Eerste Markt

Lees meer »

Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren”

Op zondag 26 mei is er in Desselgem de derde editie van de herdenkingsfietstocht ‘Fietsen met gOESTINgE’. De fietstocht die opgedragen is aan Tine Lavaert bestaat uit drie uitgestippelde tochten: eentje van 25 kilometer (bepijld), 50 kilometer (bepijld) en 95 kilometer (met GPX). Voor elk wat wils dus.
The post Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet

Lees meer »

“Hollandse maatjes moeten eerst in Oostende blijven toekomen”: Maatjescomité vreest voor kapers op de kust

Op 19 juni komen de eerste maatjes aan in Oostende. Het Maatjescomité organiseert net als de voorbije 48 jaar festiviteiten rond de lekkernij. Alleen zijn er kapers op de kust. “Andere steden en gemeenten willen de eerste zijn, terwijl wij als vissersstad eigenlijk al de voorbije 48 jaar als eerste de zogenaamde Hollandse Nieuwe aan wal brengen”, zegt organisator Glenn

Lees meer »

Werken op oude site ‘De Ark’ gaan van start: schoolgebouw maakt plaats voor duurzaam woonproject ‘Dune’

Op de oude schoolsite van ‘De Ark’ in Koksijde zijn de werken van het nieuwe woonproject ‘Dune’ van start gegaan. ‘Dune’ biedt straks plaats aan 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen, die perfect aansluiten bij de omliggende residentiële wijk. Bijzonder aan het project is dat het om een unieke samenwerking gaat tussen de vrije basisschool en RAAK Invest.
The post

Lees meer »

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel

Een 28-jarige Roemeen en zijn 58-jarige vader uit Kortrijk riskeren voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf en een monsterboete voor mensenhandel in de bouwsector. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe.
The post Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mee betaald voor zijn gebit, nu zitten wíj in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de ‘Turkse tandenmaffia’ liet spannen

“Sorry dat ik het zeg, maar hij is laag gevallen.” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee slachtoffers die via de zanger naar Turkije reisden en nu fysiek, mentaal én financieel in de put zitten. “Hij straalde met zijn nieuw gebit, ik zat

Lees meer »

De Hoge Kouter viert zijn medaillewinnaars op 40ste Special Olympics: “In 2025 gaan de Special Olympics door in Kortrijk”

Het voorbije Hemelvaartweekend werden 946 gouden, 910 zilveren, 842 bronzen en 2.582 deelnamemedailles uitgereikt op de Special Olympics in La Louvière, waaronder aan 45 atleten van BuSO De Hoge Kouter. “Met onder meer netbal behaalden we goud en ons voetbalteam werd bekroond met de fair play beker”, zegt directeur Sem Vanhessche. Op 28 mei 2025 vindt de 41ste editie van

Lees meer »