Verschillende doden na steek- en schietpartij in Sydney

Bij een steekpartij in een winkelcentrum de Australische stad Sydney zouden zes mensen zijn omgekomen. Er wordt gedacht aan terrorisme.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hare majesteit is een fervente wandelaar”: koningin Mathilde stapt 25 kilometer mee in recordeditie van AG Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk mocht zaterdag op zowat 7.700 deelnemers rekenen, die op hun beurt op de zeer directe steun van koningin Mathilde mochten rekenen. Zij koos ervoor om de benen even te strekken over een afstand van 25 kilometer, met start in Westende en aankomst in De Panne. De volledige kustlijn afstappen, goed voor

Lees meer »

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »

Kris en Thijs zijn Laureaat van de Arbeid

Kris Huysentruyt en Thijs Vermeersch werden in de bloemen gezet als Laureaat van de Arbeid. Burgemeester Ingrid Vandepitte mocht namens de bevoegde commissie de medailles opspelden. Kris Huysentruyt ontving de gouden medaille en werd voorgedragen door de politie en Civiele Veiligheidsdiensten, terwijl Thijs Vermeersch de bronzen medaille mocht ontvangen en voorgedragen werd door de sierteelt-
The post Kris en

Lees meer »

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »