Vernieuwde Adolphe Maxlaan in Brussel leeft op hoop: “Het mag een echte winkelstraat worden”

Loungebanken, bloemperken en bredere voetpaden: met de vernieuwde Adolphe Maxlaan is de voetgangerszone in het centrum van Brussel alweer wat langer. Zaterdagnamiddag zet de Stad Brussel de feestelijke inhuldiging luister bij met een fanfare, speeches en animatie. De stemming bij de handelaars is eerder voorzichtig. “De straat is mooi, maar zal ze niet vooral horeca aantrekken?” 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe agenten vrouw uitwijzen die een jaar in bord boven supermarkt woonde: “De manager zal blij zijn om me te zien”

Een Amerikaanse vrouw (34) woonde een jaar lang in de ruimte achter een reclamebord van een supermarkt in Midland, Michigan. Eind april werd haar piepkleine woning ontdekt en werd de politie op haar afgestuurd om ze uit te wijzen. Beelden die toen door de bodycam van één van die agenten werd gemaakt, werden nu vrijgegeven door de politie van Midland.

Lees meer »

Partijvoorzitter Jeremie Vaneeckhout uit frustraties na intimidatie met verkiezingsposter in eigen voortuin

Jeremie Vaneeckhout, co-partijvoorzitter van Groen reageert geschokt en gefrustreerd nadat een verkiezingsposter in zijn voortuin werd kapot gescheurd. “Meningsverschillen horen bij de democratie, maar dit gaat te ver”, zegt hij in duidelijke taal. “Dit is pure intimidatie en moet stoppen. Ik zal blijven vechten voor vrijheid, maar laat mijn gezin en mijn privéleven met rust.”
The post Partijvoorzitter Jeremie

Lees meer »

Zoveel regen dat zelfs kurkdroge kelders nu water slikken: wat moet je doen bij water in je kelder?

Een natte winter en een lente vol buien blijft niet zonder gevolgen: ook in kelders die de voorbije jaren kurkdroog bleven, sijpelt tegenwoordig water naar binnen. Firma’s gespecialiseerd in kelderdichtingen kunnen de smeekbedes nauwelijks verwerken. Hoelang zijn de wachtlijsten? En hoeveel moet je neertellen voor zo’n kelderdichter? Expert Elcerlyck Brutin geeft alle informatie die je nodig hebt. En hydroloog Patrick

Lees meer »

“KAVR is een belangrijk deel van mijn leven, dat geef ik toe”: Willy Ligneel is 50 jaar lid van Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare

Spreek het woord KAVR uit en je komt automatisch uit bij Willy Ligneel. De intussen 67-jarige Roeselarenaar is dit jaar exact 50 jaar lid bij de atletiekvereniging uit zijn thuisstad. “Zolang ik fysiek in orde blijf, wil ik dit heel graag blijven doen.”
The post “KAVR is een belangrijk deel van mijn leven, dat geef ik toe”: Willy Ligneel

Lees meer »

Alderweireld, Witsel en De Cuyper in voorselectie voor het EK

Dan toch een last dance? De kans bestaat dat Axel Witsel (35) komende zomer met de Rode Duivels meegaat naar het EK in Duitsland. De verdediger/middenvelder van Atlético Madrid kondigde een jaar geleden zijn afscheid bij de nationale ploeg aan, maar zit nu, net als Maxim De Cuyper en Toby Alderweireld, in de (ruime) voorselectie van Domenico Tedesco.

Lees meer »