Toen de dader van steekpartij zich omdraaide, had agente geen keus meer: “Ik ben blij dat ze hem te pakken heeft gekregen”

De politieagente die in haar eentje de verdachte van het dodelijke steekincident in Sydney uitschakelde, wordt nu al een heldin genoemd. “Er bestaat geen twijfel over dat ze met haar acties levens heeft gered.”

 

Meer krantenkoppen in België

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke

Zaterdagavond liep in een woning langs de Groene-Herderstraat in Rumbeke een ruzie tussen twee vrienden volledig uit de hand. Een 51-jarige bewoner gaf er een 59-jarige man een pak slaag. De bewoner, die daarna een filmpje online lanceerde, werd opgepakt en verblijft inmiddels in de gevangenis.
The post Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze week in ‘Familie’: felle confrontatie tussen Benny en Lars en Zjef verklapt bijna dat Hanne zwanger is

Mathias herstelt thuis van zijn beroerte. Benny en Samira zijn toevallig samen met Lars en Stefanie op ziekenbezoek. Het draait uit op een rechtstreekse confrontatie, want Benny kan nog steeds niet verkroppen dat zijn dochter een relatie is begonnen met haar baas en zijn voormalig beste vriend. En Hanne is boos omdat Zjef het moeilijk heeft om geheim te houden

Lees meer »

“Elke euro wordt goed besteed”: Fietsen met Sep Vanmarcke en Bert De Backer tegen kinderarmoede

Op zaterdag 25 mei kan je samen met voormalig profwielrenners Sep Vanmarcke en Bert De Backer genieten van een social ride, georganiseerd door vzw Ride To Unite. Via drie verschillende fietstochten met afstanden van 51, 71 of 98 kilometer, zamelen ze opnieuw geld in voor Stichting Pelicano dat strijdt tegen kinderarmoede in ons land.
The post “Elke euro wordt

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Davina Simons hoopte samen met hartsvriendin Natalia af te zien in ‘Special Forces’, maar het lot besliste er anders over

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special Forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje en later op een excentriek feestje voor haar

Lees meer »

Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde

Woensdagmorgen even over 10 uur gebeurde in de Zedelgemsestraat in Ruddervoorde een zwaar ongeval. Daarbij raakte de bestuurster ernstig gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden, waarna ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden”

Willem Decorte wist zich vorig weekend tot West-Vlaams kampioen bij de 14-jarige aspiranten te kronen. Hij kwam alleen aan met een tweetal seconden voorsprong op het peloton. Geheel onverwacht kwam dit zeker niet, want op 1 mei was hij ook al de snelste in Zillebeke.
The post Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden” appeared first

Lees meer »