Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde

Met ingang van het slotkwartier van de thuiswedstrijd van Dosko Sint-Kruis (2A) tegen Lichtervelde maakte Thibo Teirlinck zijn opwachting. Hij werd op luid applaus getrakteerd. Het kind van het huis zal immers zijn vleugels uitslaan en voor het eerst in zijn voetballeven andere oorden opzoeken.

Thibo Teirlinck voetbalde zijn hele leven lang op de Gulden kamer. Hij geeft het onomwonden toe, het afscheid doet pijn. “Als je 24 jaar lief en leed deelt met een ploeg, dan kan je de affectie nooit meer loslaten. Onze fantastische trainers Pieterjan Clincke en Bjorn Caenepeel deden er alles aan om mij te houden, maar ik denk de juiste keuze gemaakt te hebben. Eerlijk, er kwamen traantjes bij te pas, maar toen Bjorn mijn beslissing vernam was hij zo fair om mee te geven dat ik bij een schitterend geheel terecht zal komen. Onze T2 kan het weten, want hij coachte er ettelijke jaren. Toen ik mijn contract bij Dosko niet verlengde, is dat blijkbaar als een lopend vuurtje door het provinciale wereldje gegaan. Ik werd door Ruddervoorde gecontacteerd en dat viel direct mee. Binnen de kortste tijd kwamen we tot een akkoord.”

Mooie herinneringen

“We wonnen zopas tegen Lichtervelde en ik ben er quasi zeker van dat we die zo gevaarlijke derde laatste positie zullen vermijden. Drie rivalen prijken op stek 14 en tellen vier punten minder dan Dosko. Ik kan dus met een gerust gemoed op reis vertrekken. Dit was mijn laatste optreden op de heilige grond van de Gulden Kamer. Ik ben 28 jaar oud en koester zoveel mooie herinneringen. Gedurende ruime tijd fungeerde ik zelfs als kapitein. Vooral voor corona sukkelde ik een tijdje met spierletsels. Nu ben ik topfit en kan nog geruime tijd mee, hoop ik. Dosko zal zich wel redden en misschien promoveert mijn nieuwe ploeg Ruddervoorde. Dan keer ik toch één keer per seizoen terug naar het Tempelhof. Bij Dosko wordt iedereen met open armen ontvangen, dit is een grote familie. Voor mij begint een groot avontuur, voor het eerst tussen andere krijtlijnen.” (JPV)

Zaterdag 13 april om 19 uur: KWS Houthulst A – Dosko Sint-Kruis.

The post Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners

Er werd een akkoord bereikt met de groep bouwpartners (het consortium) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’.
The post Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zizou Bergs, trotse tennisolympiër: “Mensen zeggen ‘wow’ als ik in Wimbledon tennis. Voor de Spelen klinkt die ‘wooow’ veel langer”

De olympische spirit is op het lijf geschreven van ‘publieksspeler’ Zizou Bergs. De enige Belg in het enkelspel lootte zwaar tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, maar Bergs belooft zich zaterdag dubbel te plooien. “Hier op de Spelen voel ik precies nog meer fierheid.” En misschien helpt zijn ‘flashy’ bril à la de jonge Andre Agassi, of is het de “snelle

Lees meer »

Herbeleef de slotdag van Tomorrowland: doelman Thibaut Courtois en Average Rob & Omdat Het Kan hebben glansrol op nationale feestdag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland 2024 zit erop. De Belgische artiesten hebben de nationale feestdag een tricolore randje gegeven, met Average Rob & Omdat Het Kan op kop. Dimitri Vegas & Like Mike hebben het festival afgesloten, samen met Steve Aoki als 3 Are Legends. Tijdens die slotshow kreeg special guest Thibaut Courtois een bijzondere opdracht.

Lees meer »

Huwelijksaanzoek valt bijna in het water: Rachel laat ring op strand vallen, net wanneer er een golf aankomt

Het huwelijksaanzoek van Rachel op een strand in Cancun, Mexico viel bijna letterlijk in het water. De Chinese vrouw wilde haar vriend Eason ten huwelijk vragen, maar de ring glipte uit haar handen. Het dure juweel verdween meteen onder een golf, waardoor het koppel in paniek schoot. Gelukkig kon een opmerkzame Eason de ring uit het zand plukken voordat een

Lees meer »

Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden

In Antwerpen zijn drie van de zeven terreurverdachten die donderdag waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in ons land, aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket. De vermoedelijke terreurgroep zou gelinkt zijn aan ISKP, een tak van IS (Islamitische Staat), bevestigt het parket.
The post Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden appeared first on KW.be.

Lees meer »