Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde

Met ingang van het slotkwartier van de thuiswedstrijd van Dosko Sint-Kruis (2A) tegen Lichtervelde maakte Thibo Teirlinck zijn opwachting. Hij werd op luid applaus getrakteerd. Het kind van het huis zal immers zijn vleugels uitslaan en voor het eerst in zijn voetballeven andere oorden opzoeken.

Thibo Teirlinck voetbalde zijn hele leven lang op de Gulden kamer. Hij geeft het onomwonden toe, het afscheid doet pijn. “Als je 24 jaar lief en leed deelt met een ploeg, dan kan je de affectie nooit meer loslaten. Onze fantastische trainers Pieterjan Clincke en Bjorn Caenepeel deden er alles aan om mij te houden, maar ik denk de juiste keuze gemaakt te hebben. Eerlijk, er kwamen traantjes bij te pas, maar toen Bjorn mijn beslissing vernam was hij zo fair om mee te geven dat ik bij een schitterend geheel terecht zal komen. Onze T2 kan het weten, want hij coachte er ettelijke jaren. Toen ik mijn contract bij Dosko niet verlengde, is dat blijkbaar als een lopend vuurtje door het provinciale wereldje gegaan. Ik werd door Ruddervoorde gecontacteerd en dat viel direct mee. Binnen de kortste tijd kwamen we tot een akkoord.”

Mooie herinneringen

“We wonnen zopas tegen Lichtervelde en ik ben er quasi zeker van dat we die zo gevaarlijke derde laatste positie zullen vermijden. Drie rivalen prijken op stek 14 en tellen vier punten minder dan Dosko. Ik kan dus met een gerust gemoed op reis vertrekken. Dit was mijn laatste optreden op de heilige grond van de Gulden Kamer. Ik ben 28 jaar oud en koester zoveel mooie herinneringen. Gedurende ruime tijd fungeerde ik zelfs als kapitein. Vooral voor corona sukkelde ik een tijdje met spierletsels. Nu ben ik topfit en kan nog geruime tijd mee, hoop ik. Dosko zal zich wel redden en misschien promoveert mijn nieuwe ploeg Ruddervoorde. Dan keer ik toch één keer per seizoen terug naar het Tempelhof. Bij Dosko wordt iedereen met open armen ontvangen, dit is een grote familie. Voor mij begint een groot avontuur, voor het eerst tussen andere krijtlijnen.” (JPV)

Zaterdag 13 april om 19 uur: KWS Houthulst A – Dosko Sint-Kruis.

The post Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt.

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen in ons land”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »

Cadeauketen Jacob’s Conceptstore vraagt faillissement aan

Cadeauketen Jacob’s Conceptstore vraagt het faillissement aan. De lokale ontwerpers kregen 48 uur de tijd om al hun producten uit de winkels te halen. De keten van de jonge zaakvoerder Thomas Nouws kende de afgelopen 4 jaar een enorme groei en opende liefst 22 winkels in België. Maar de keten zat ook al een tijd in slechte papieren waardoor ontwerpers

Lees meer »

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkt echter niet goed, waardoor de man niet wordt geraakt en kan vluchten. Yusuf vlucht ook weg, maar

Lees meer »

Rik Verheye zet alles op alles voor voetbalclub: “Volgens mijn boekhouder de slechtste investering ooit, maar daar gaat het niet om”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons.” Het mag duidelijk zijn: ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) is nog steeds stapel op zijn Manon. Al moet ze hem wel delen met de rest van Vlaanderen. Want met zijn passie voor acteren, tv-maken en zijn club Sporting Hasselt is Rik drukker dan ooit. “Ik ben collectief bezit”, vertelt

Lees meer »

Nico Van Oost is nieuwe commissaris in Ieper: “Ik wou naar het leger, maar de rij bij de Rijkswacht was korter”

Nico Van Oost is de nieuwe politiecommissaris voor Ieper centrum. De Poperingenaar doorzwom al heel wat politionele watertjes, maar steeds met een doel voor ogen. “Ik heb mijn ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken. Alles wat ik deed in mijn carrière heeft geleid tot dit punt”, zegt Nico Van Oost, die met de Kattenstoet afgelopen weekend meteen stevige kost

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.
The post

Lees meer »