Thibaut Van Acker (Balti Kortrijk Spurs):“Het is dit seizoen al hard werken geweest”

Balti Kortrijk Spurs kan zondagavond de titel pakken in tweede nationale indien er met 3-0 of 3-1 gewonnen wordt van Hofstade-Zemst. “Momenteel zitten we op ons hoogtepunt qua niveau”, klinkt het bij Thibaut Van Acker.

Met nog twee speeldagen te gaan kan Balti Kortrijk Spurs zondag tegen Hofstade-Zemst de kroon op het werk zetten van een uitzonderlijk seizoen waarin slecht eenmaal verloren werd. “Toch liep het niet altijd van een leien dakje”, verduidelijkt de 34-jarige Oeselgemnaar. “We kregen af te rekenen met heel wat blessures waardoor er veel moest geschoven worden. De resultaten waren er echter wel, maar het was hard werken. Momenteel zijn we wat niveau betreft zowat op ons hoogtepunt. In de topper tegen Knack Roeselare hebben we dat getoond. Ook in de bekerfinale tegen Marke-Webis, toch wel de leider in eerste nationale. Daar zat er misschien wel een setwinst meer in. In money-time lieten we het echter afweten. Maar de wedstrijd tegen Roeselare was de belangrijkste. Enkel tegen Blaasveld moesten we onze meerdere erkennen. Dat was een algemene offday die we misschien wel aan ons zelf te danken hadden.”

Nu afmaken

“De focus gaat nu volledig naar een topprestatie tegen Hofstade-Zemst. We hebben nu al een flinke stap gezet. Bereiken we weer ons huidig niveau, dan mag het niet misgaan. We hebben vertrouwen getankt uit onze twee laatste wedstrijden. We moeten het nu afmaken. De laatste wedstrijd, volgende week in Brugge, daar kan ik niet bij zijn wegens werkverplichtingen. Maar ik ga er vanuit dat we dan al de titel op zak hebben. Ikzelf kan terugblikken op een speciaal seizoen, waarin ik hier en daar al eens afwezig was. Ik voel me nog altijd heel goed. Ook volgend jaar ben ik dus nog van de partij. Ik voel dat ik al eens meer op mijn voeding moeten beginnen letten en wat meer rust nodig heb voor een wedstrijd. Als libero probeer ik een beetje de katalysator van de ploeg te zijn.”

“Ook de B-ploeg speelde een topseizoen, maar greep net als wij naast de beker. Die worden zondag om 16 uur in de bloemetjes gezet. Hopelijk volgt de apotheose voor de A-ploeg daarna”, besluit Thibaut Van Acker.

Zondag 14 april om 17.30 uur, Sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs – HZ 96 Hofstade-Zemst.

The post Thibaut Van Acker (Balti Kortrijk Spurs):“Het is dit seizoen al hard werken geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het water is ijskoud en vanaf dan gaat het snel”: hoe oud-scoutsleider Daan het leven liet na avondje stappen met vrienden

De 25-jarige Daan uit Leuven verdronk gisteren in het meer van Vielsalm, in de provincie Luxemburg, toen hij daar na een feestje naar huis wilde keren. “Ik weet niet of ze veel of weinig gedronken hadden, maar dan is dat water dubbel zo gevaarlijk”, vertelt boer Erwin die zijn kampterrein aan de scouts verhuurde. Reconstructie van wat een plezierige driedaagse

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na dodelijke crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Spaanse kustplaats Calpe wil komaf maken met asociale ‘handdoek-leggers’: boetes tot 250 euro, spullen worden weggehaald

Het kan behoorlijk druk zijn op het strand van de Spaanse kustplaats Calpe in de provincie Alicante. Om het beste plekje te ‘claimen’, zijn sommige strandgangers er wel erg vroeg bij. Ze leggen hun handdoek op de gewenste plaats en keren pas uren later terug. “Asociaal gedrag”, zo vindt het gemeentebestuur van Calpe. De zogenaamde asociale ‘handdoek-leggers’ riskeren er voortaan

Lees meer »