Thibaut Van Acker (Balti Kortrijk Spurs):“Het is dit seizoen al hard werken geweest”

Balti Kortrijk Spurs kan zondagavond de titel pakken in tweede nationale indien er met 3-0 of 3-1 gewonnen wordt van Hofstade-Zemst. “Momenteel zitten we op ons hoogtepunt qua niveau”, klinkt het bij Thibaut Van Acker.

Met nog twee speeldagen te gaan kan Balti Kortrijk Spurs zondag tegen Hofstade-Zemst de kroon op het werk zetten van een uitzonderlijk seizoen waarin slecht eenmaal verloren werd. “Toch liep het niet altijd van een leien dakje”, verduidelijkt de 34-jarige Oeselgemnaar. “We kregen af te rekenen met heel wat blessures waardoor er veel moest geschoven worden. De resultaten waren er echter wel, maar het was hard werken. Momenteel zijn we wat niveau betreft zowat op ons hoogtepunt. In de topper tegen Knack Roeselare hebben we dat getoond. Ook in de bekerfinale tegen Marke-Webis, toch wel de leider in eerste nationale. Daar zat er misschien wel een setwinst meer in. In money-time lieten we het echter afweten. Maar de wedstrijd tegen Roeselare was de belangrijkste. Enkel tegen Blaasveld moesten we onze meerdere erkennen. Dat was een algemene offday die we misschien wel aan ons zelf te danken hadden.”

Nu afmaken

“De focus gaat nu volledig naar een topprestatie tegen Hofstade-Zemst. We hebben nu al een flinke stap gezet. Bereiken we weer ons huidig niveau, dan mag het niet misgaan. We hebben vertrouwen getankt uit onze twee laatste wedstrijden. We moeten het nu afmaken. De laatste wedstrijd, volgende week in Brugge, daar kan ik niet bij zijn wegens werkverplichtingen. Maar ik ga er vanuit dat we dan al de titel op zak hebben. Ikzelf kan terugblikken op een speciaal seizoen, waarin ik hier en daar al eens afwezig was. Ik voel me nog altijd heel goed. Ook volgend jaar ben ik dus nog van de partij. Ik voel dat ik al eens meer op mijn voeding moeten beginnen letten en wat meer rust nodig heb voor een wedstrijd. Als libero probeer ik een beetje de katalysator van de ploeg te zijn.”

“Ook de B-ploeg speelde een topseizoen, maar greep net als wij naast de beker. Die worden zondag om 16 uur in de bloemetjes gezet. Hopelijk volgt de apotheose voor de A-ploeg daarna”, besluit Thibaut Van Acker.

Zondag 14 april om 17.30 uur, Sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs – HZ 96 Hofstade-Zemst.

The post Thibaut Van Acker (Balti Kortrijk Spurs):“Het is dit seizoen al hard werken geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel tegen RHIZO-scholieren

Vrijdag 31 mei trekken heel wat gewezen voetbaltoppers, van Yves Vanderhaeghe tot Olivier Deschacht, in Kortrijk de schoenen aan om het goede doel, de G-sportwerking, te steunen. In El Clásico nemen de Rhizo-laatstejaars die de optie voetbal volgen het op tegen deze oud-profvoetballers, hun grote voorbeelden.
The post Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel

Lees meer »

’t Food Dilemma in De Haan blijft voorlopig dicht na waterlek: “We vieren ons vijfjarig bestaan in mineur”

Eveline Buyse (44) en Kim Callewaert (38) hopen hun zaak ’t Food Dilemma in de Leopold II-laan in Wenduine eerstdaags weer te kunnen openen voor takeaway. Het eetcafé is sinds woensdag gesloten door een waterlek. “We vieren ons vijfjarig bestaan in mineur.”
The post ’t Food Dilemma in De Haan blijft voorlopig dicht na waterlek: “We vieren ons vijfjarig

Lees meer »

KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KKF&Co in Tielt de opbrengst van het voorbije werkjaar aan het kinderkankerfonds. Dit keer wist de vereniging, die zich al 11 jaar inzet voor het fonds, een mooie 6.500 euro in te zamelen voor het goede doel.
The post KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij twijfelen nog op wie ze gaan stemmen: “Van N-VA naar PVDA is een grote sprong, maar waarom niet?”

Drie op de tien Vlamingen weten nog niet op wie ze gaan stemmen. Dat blijkt uit de Grote Peiling. Onze reporter sprak met zes ‘zwevende kiezers’. Tussen wie twijfelen ze? Op welke partij hebben ze vorige keer gestemd? En vooral: welke standpunten doen hen wankelen? “Als allochtone ondernemer heb ik een andere ervaring. Er komen ook allochtonen in de winkel

Lees meer »

Manhattn’s Burgers opent zaterdag tiende vestiging: “Brugge is een stad met internationale allure”

Liefhebbers van premium hamburgers, opgediend in een fraai kader, kunnen vanaf zaterdag 25 mei komen proeven bij Manhattn’s Burgers Brugge op het Simon Stevinplein 2. In het pand waar vroeger onder meer Pizza Hut was gevestigd, komt de intussen tiende vestiging van deze hamburgerketen die tien jaar geleden opgericht werd door de Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen.
The

Lees meer »

Vandaag debat tussen EU-kopstukken, maar wat staat er op het spel bij Europese verkiezingen? “Verbod op verbrandingsmotoren wordt misschien herbekeken”

Het zijn volgende maand niet alleen bij ons verkiezingen, maar ook in de 26 andere lidstaten van de Europese Unie (EU). Vijf politici, die als volgende voorzitter van de Europese Commissie de lijnen willen uitzetten voor de EU, kruisen vandaag de degens in een debat dat live te volgen is op HLN. Hoe liggen de kaarten volgens de peilingen? Wie

Lees meer »