Tentoonstelling ‘Wemeling in Woesten’ officieel geopend

De expo ‘Wemeling in Woesten’ is officieel geopend. Deze expo geeft een beeld van de vlucht, evacuatie en terugkeer in Woesten tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

Er is bijzondere aandacht voor de schoolgaande kinderen. Vaak werden zij, net als veel kinderen uit Oekraïne en Gaza vandaag, naar buitenlandse scholen overgebracht. Hoe vluchtelingen zich thuis kunnen voelen en hoe het voelt om terug te keren naar huis, zijn de centrale thema’s van deze gratis expo in de Sint-Rictrudiskerk.

Jean-Pierre Descan gaf een woordje uitleg en Ramo Alkhatib, een 18-jarige Palestijnse vluchtelinge die al enkele jaren in België woont, bracht er een pakkende getuigenis.

De expo loopt tot zondag 21 april, van 9 tot 18 uur. Op 21 april Erfgoeddag is er een rondleiding met uitleg om 10 en 14 uur. Inschrijven via www.vleteren.be/wemelinginwoesten

(foto RVL)

The post Tentoonstelling ‘Wemeling in Woesten’ officieel geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Davina Simons (29) blikt terug op inzinking bij ‘Special Forces’ en de man die haar redde: “Met hem had ik meteen een heel bijzondere band”

Twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven Davina Simons toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. “Ik dacht écht dat het voorbij was”, vertelt de advocate. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering en vond tijdens de beproevingen een goede vriend,

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Melkwegfotograaf van het jaar 2024

Het Melkwegseizoen loopt van februari tot oktober op het noordelijk halfrond en van januari tot november op het zuidelijk halfrond. De beste tijd om de Melkweg te zien en te fotograferen is meestal tussen mei en juni, uit de buurt van lichtvervuilde gebieden zoals steden, en bij voorkeur op grotere hoogte.

Lees meer »

Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »

Minister Crevits bezoekt renovatiewerken landhuis Zonnedaele

De renovatiewerken aan het landhuis Zonnedaele in Zonnebeke zijn van start gegaan. Dit dienstencentrum in wording wordt een open ruimte voor inwoners en bezoekers. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kende een subsidie toe van 756.000 euro en bracht een bezoek aan de werf.
The post Minister Crevits bezoekt renovatiewerken landhuis Zonnedaele appeared first on KW.be.

Lees meer »