Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.

Vorig weekend verloor ION Basket Waregem dames in de kwartfinale van de play-offs tegen landskampioen en bekerwinnaar Kangoeroes Basket Mechelen twee keer op rij en is daardoor uitgeschakeld. Toch mag de ploeg van coach Frederic Claessens tevreden terugblikken.

Geslaagd seizoen

“Je mag over een meer dan geslaagd seizoen spreken”, analyseert Peter Castelein de ploeg. “Niettegenstaande het vertrek van Nastja Claessens, toch wel een serieuze aderlating, en het uitvallen van Tesse Kapenga, een sleutelfiguur, nog voor aanvang van het seizoen, hebben ze toch vrij gemakkelijk de play-offs gehaald. Ook Sanne Desplenter, een bepalende speelster, moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten.”

“Uiteindelijk speelt het gros van deze meisjes ook nog eens bij de U19, dus zijn ze met deze ploeg meer dan geslaagd. Je weet als je in de eerste ronde tegen Kangoeroes Mechelen of Castors Braine uitkomt dat het meteen einde verhaal is. Dit geldt voor alle andere ploegen. Bij de dames van Waregem zit er een lijn in. Jonge talenten opleiden, aantrekken en voort opleiden is de juiste visie. Natuurlijk ook om budgettaire redenen, maar met buitenlanders werken heeft geen zin. Uiteindelijk halen ze hetzelfde resultaat als Kortrijk met buitenlanders.”

De heren van Waregem brachten niet het gewenste resultaat en maakten nooit aanspraak op de play-offs. “Om een ploeg op de mat te brengen die daarop aanspraak kon maken, was de input van House Of Talents Kortrijk Spurs niet voldoende”, gaat de Waregemnaar voort.

Samenwerking

“Voor sommige van deze jongens kwam Top Division 1 te vroeg. En stopte vroegtijdig. Kobe Grymonprez krijgt ruim voldoende. Ook Jules Isebaert heeft veel potentieel. De anderen hebben tijd nodig. Deze jongens moeten in TDM spelen en niet nog eens bij de U21, One en Two van Kortrijk. Op die manier worden ze uitgemolken”, aldus Peter Castelein.

“Een samenwerking tussen de twee Two-ploegen van Kortrijk zou ook een goede zaak zijn. Daar de beste talenten samen krijgen in tweede landelijke zou de beste oplossing zijn.”

(ELD)

The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na dodelijke crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Alle gecoöpteerde senatoren zijn bekend, alleen Vooruit vaardigt niemand af

Nu ook Vlaams Belang heeft bevestigd dat voormalig Kamerlid Hans Verreyt wordt voorgedragen als gecoöpteerd senator zijn alle namen van de gecoöpteerde senatoren bekend. Alleen de Vlaamse socialisten van Vooruit vaardigen geen gecoöpteerde senator af; partijvoorzitter Conner Rousseau had dat beloofd omdat hij zo wil duidelijk maken dat de Senaat beter wordt afgeschaft.

Lees meer »