Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.

Vorig weekend verloor ION Basket Waregem dames in de kwartfinale van de play-offs tegen landskampioen en bekerwinnaar Kangoeroes Basket Mechelen twee keer op rij en is daardoor uitgeschakeld. Toch mag de ploeg van coach Frederic Claessens tevreden terugblikken.

Geslaagd seizoen

“Je mag over een meer dan geslaagd seizoen spreken”, analyseert Peter Castelein de ploeg. “Niettegenstaande het vertrek van Nastja Claessens, toch wel een serieuze aderlating, en het uitvallen van Tesse Kapenga, een sleutelfiguur, nog voor aanvang van het seizoen, hebben ze toch vrij gemakkelijk de play-offs gehaald. Ook Sanne Desplenter, een bepalende speelster, moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten.”

“Uiteindelijk speelt het gros van deze meisjes ook nog eens bij de U19, dus zijn ze met deze ploeg meer dan geslaagd. Je weet als je in de eerste ronde tegen Kangoeroes Mechelen of Castors Braine uitkomt dat het meteen einde verhaal is. Dit geldt voor alle andere ploegen. Bij de dames van Waregem zit er een lijn in. Jonge talenten opleiden, aantrekken en voort opleiden is de juiste visie. Natuurlijk ook om budgettaire redenen, maar met buitenlanders werken heeft geen zin. Uiteindelijk halen ze hetzelfde resultaat als Kortrijk met buitenlanders.”

De heren van Waregem brachten niet het gewenste resultaat en maakten nooit aanspraak op de play-offs. “Om een ploeg op de mat te brengen die daarop aanspraak kon maken, was de input van House Of Talents Kortrijk Spurs niet voldoende”, gaat de Waregemnaar voort.

Samenwerking

“Voor sommige van deze jongens kwam Top Division 1 te vroeg. En stopte vroegtijdig. Kobe Grymonprez krijgt ruim voldoende. Ook Jules Isebaert heeft veel potentieel. De anderen hebben tijd nodig. Deze jongens moeten in TDM spelen en niet nog eens bij de U21, One en Two van Kortrijk. Op die manier worden ze uitgemolken”, aldus Peter Castelein.

“Een samenwerking tussen de twee Two-ploegen van Kortrijk zou ook een goede zaak zijn. Daar de beste talenten samen krijgen in tweede landelijke zou de beste oplossing zijn.”

(ELD)

The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record, dé zwaarste filemaand ooit, blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo

Lees meer »

“Hoorde nog nooit iemand zo schreeuwen”: Thibaut Courtois geeft in docu met niet eerder vertoonde beelden inkijk in zijn revalidatie

Een schreeuw die door merg en been gaat. En een inkijk in zijn herstel. Thibaut Courtois (32) krijgt op ‘Amazon Prime’ een documentaire over zijn revalidatie na die zware knieblessures. De doelman komt daarin aan het woord, net als z’n vrouw Mishel Gerzig, ploegmaats en leden uit zijn entourage. “Het was zwaar. Je weet dat je voor een lange tijd

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »

Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris

Het nieuwe seizoen van de koninklijke handboogmaatschappij Sint-Joris Oostvleteren werd officieel op gang geschoten met de koningsschieting waarbij de leden de hoofdvogel naar beneden moeten zien te halen.
The post Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader bedenkt handige manier om peuter te entertainen én zelf te luieren

Een Amerikaanse vader krijgt heel wat lof op het internet nadat hij zijn jongste zoontje op een slimme manier wist te entertainen. Met drie kinderen om voor te zorgen, zette de vader op ingenieuze wijze een schommelconstructie in elkaar waarmee zijn peuter eindeloos plezier kon beleven terwijl de ouders konden genieten van een welverdiende pauze.

Lees meer »

INTERVIEW. Chris Van den Wyngaert was 18 jaar rechter in Den Haag: “Begin van bewijs dat Israël aan verkeerde kant van geschiedenis staat”

Christine ‘Chris’ Van den Wyngaert (72) zetelde achttien jaar als rechter in Den Haag. Haar collega’s beslissen nu of Israëlisch premier Benjamin Netanyahu het rijtje vervoegt van notoire oorlogsmisdadigers, want de aanklager van het Internationaal Strafhof vraagt voor hem een arrestatiebevel. Loopt Netanyahu écht het risico om achter de tralies te belanden? “Door dit werk begin je te twijfelen aan

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wetenschapper ontwikkelt techniek om hersentumor die haar mentor leven kostte te bestrijden: “Ik wil patiënten geen extra maanden, maar jaren geven”

Een van de meest gevreesde hersentumoren is de glioblastoom, een zeer agressieve en ongeneeslijke kanker die ontstaat in onze hersencellen. Wetenschapper Yanti De Visser wil met haar onderzoek deze tikkende tijdbom helpen te ontmantelen of op zijn minst stevig te vertragen. Samen met kankeronderzoeker Pieter Van Vlierberghe, die zelf een glioblastoom had, startte zij dit hoopvol project op. Voor hem

Lees meer »

David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.
The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »

Vormelingen klaar voor hun plechtige communie

De vormselvoorbereiding wordt in de centrumparochie traditioneel afgesloten met een vormselwake waarop alle ouders worden uitgenodigd. Na de verzorgde wake worden de catechisten en ook de ouders in de bloemetjes gezet. De vormselwake eindigt steevast met een groepsfoto van alle kinderen die straks hun plechtige communie mogen doen. Wij waren erbij om de groep vormelingen
The post Vormelingen klaar

Lees meer »