Schokkende beelden van busbege­leid­ster (28) die jongen (10) die niet kan praten mishandelt in VS

Een frappant geval van kindermishandeling op een school schokt de Verenigde Staten. Een busbegeleidster kon maandenlang hulpbehoevende kinderen teisteren die niet kunnen praten. Dat blijkt uit deze bewakingsbeelden uit Littleton (Colorado). 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »

KIJK. Dit is het “onflatteuze” portret van Australische miljardair dat ze uit tentoonstelling wil laten halen

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

Vijf soldaten gedood in Irak

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer »

“Ik wil de historische steden Damme en Brugge dichter bij elkaar brengen”: tweede editie van kunstroute Amare opgestart

Van 18 mei tot en met 15 september kunnen kunstliefhebbers opnieuw hun hart ophalen met de tweede editie van Amare. De kunstroute rondom de Damse Vaart tussen Brugge en Damme onder leiding van ondernemer Luc Beke en met galeriehoudster Annelies Ysebaert als curator toont het werk van dertig toonaangevende kunstenaars in een feeëriek kader. Ook de plezierboot Lamme Goedzak wordt

Lees meer »