Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen”

De damesploeg van coach Okwor Odinaka won met 6-1 tegen KFC Heist en prijkt op de vierde plaats in de klassering. Sam Adam, de stichter van het damesvoetbal in Damme, fungeert als sportief verantwoordelijke en werkt zich te pletter om het geheel nog meer uitstraling te geven. Kapitein Sofie Compernolle is zijn levenspartner: voetbal viert hoogtij in het gezin.

We ontmoetten Sam Adam in trainingspak op zaterdagmiddag op de site Moerkerke, waar er een gezellige drukte heerste. “Vorig seizoen fungeerde ik als trainer van U11, nu heb ik de lichting U8 onder mijn vleugels. Mijn zoontje Jules voetbalt bij die kleintjes en het coachen kan ik toch moeilijk missen. Dit is de ideale combinatie. En ja, nadat ik tien jaar de dames heb getraind, ben ik nu sportief verantwoordelijke. Feitelijk ben ik er gewoon ingerold. Vóór de fusie was ik gedurende zes seizoenen jeugdcoördinator, dan hielp ik mee met de samensmelting en concentreerde me op ons vrouwenvoetbal. Tevens zetel ik in het bestuur. Okwor Odinaka is de derde coach na mij: hij vervult zijn taak vlekkeloos”, weet Sam te vertellen.

“Toen ik nog speler was bij Moerkerke kwamen een paar meisjes naar mij. Ze opperden dat wij, heren, bij zoveel ploegen konden voetballen als we maar wilden. Zij bleven op hun honger zitten. Toen reageerde ik en stelde dat, als ze erin slagen 20 meisjes samen te brengen, ik hen zou trainen. Twee weken later toonden ze mij een lijst met het vereiste aantal namen. Een heel jaar oefenden we twee keer per week en vervolgens traden we in competitie. We finishten als derde en moesten verplicht promoveren naar eerste provinciale.”

Nog één doel

“We handhaafden ons enkele seizoenen en boekten steeds progressie. Nu moet ik zorgen voor de continuïteit. In de vijver wordt steeds met meer ploegen gevist, want het damesvoetbal zit in de lift. Gelukkig heb ik een ruim netwerk en houd ik contact met trainers van de lichting U15 van teams uit de nabije regio. Dank zij hen kan ik soms meisjes naar onze vereniging loodsen. Overigens heb ik nog één doel voor ogen: graag zouden we in Damme een meisjesploeg U16 oprichten”, besluit Sam Adam. (JPV)

Zondag 14 april om 15 uur: KSV Rumbeke – KFC Damme.

The post Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nog meer communicanten in centrum Zwevegem

Tijdens de tweede viering kwamen nog heel wat kinderen voor het eerst de communie ontvangen. Op de foto zien we Audrey Adams, Luca Callens, Lowie Coorevits, Lex Couwelier, Lilly De Cocker, Oona De Jonghe, Céleste Delannoy, Kamiel Deleersnyder, Joppe Demeulemeester, Martha Demeulemeester, Jorre Depraetere, Yaro Fraeye, Jules Goegebeur, Stella Lambrecht, Lotte Laverge, Mathis Lorenz, Justin
The post Nog meer

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Luka hoopt op geldprijs in ‘Sing Again’: “Door Hooverphonic ben ik heel snel volwassen geworden”

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »