Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen”

De damesploeg van coach Okwor Odinaka won met 6-1 tegen KFC Heist en prijkt op de vierde plaats in de klassering. Sam Adam, de stichter van het damesvoetbal in Damme, fungeert als sportief verantwoordelijke en werkt zich te pletter om het geheel nog meer uitstraling te geven. Kapitein Sofie Compernolle is zijn levenspartner: voetbal viert hoogtij in het gezin.

We ontmoetten Sam Adam in trainingspak op zaterdagmiddag op de site Moerkerke, waar er een gezellige drukte heerste. “Vorig seizoen fungeerde ik als trainer van U11, nu heb ik de lichting U8 onder mijn vleugels. Mijn zoontje Jules voetbalt bij die kleintjes en het coachen kan ik toch moeilijk missen. Dit is de ideale combinatie. En ja, nadat ik tien jaar de dames heb getraind, ben ik nu sportief verantwoordelijke. Feitelijk ben ik er gewoon ingerold. Vóór de fusie was ik gedurende zes seizoenen jeugdcoördinator, dan hielp ik mee met de samensmelting en concentreerde me op ons vrouwenvoetbal. Tevens zetel ik in het bestuur. Okwor Odinaka is de derde coach na mij: hij vervult zijn taak vlekkeloos”, weet Sam te vertellen.

“Toen ik nog speler was bij Moerkerke kwamen een paar meisjes naar mij. Ze opperden dat wij, heren, bij zoveel ploegen konden voetballen als we maar wilden. Zij bleven op hun honger zitten. Toen reageerde ik en stelde dat, als ze erin slagen 20 meisjes samen te brengen, ik hen zou trainen. Twee weken later toonden ze mij een lijst met het vereiste aantal namen. Een heel jaar oefenden we twee keer per week en vervolgens traden we in competitie. We finishten als derde en moesten verplicht promoveren naar eerste provinciale.”

Nog één doel

“We handhaafden ons enkele seizoenen en boekten steeds progressie. Nu moet ik zorgen voor de continuïteit. In de vijver wordt steeds met meer ploegen gevist, want het damesvoetbal zit in de lift. Gelukkig heb ik een ruim netwerk en houd ik contact met trainers van de lichting U15 van teams uit de nabije regio. Dank zij hen kan ik soms meisjes naar onze vereniging loodsen. Overigens heb ik nog één doel voor ogen: graag zouden we in Damme een meisjesploeg U16 oprichten”, besluit Sam Adam. (JPV)

Zondag 14 april om 15 uur: KSV Rumbeke – KFC Damme.

The post Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Wervik en brandweer Geluwe verrassen adjudant Dominique (66) en luitenant Luc (66) met een huldiging voor hun pensioen

De stad Wervik en de brandweerpost Geluwe verrasten adjudant Dominique Durnez en luitenant Luc Dorme met een huldiging in het stadhuis. Luc gaat eind juli met pensioen, hij wordt dan 67 jaar. Dominique (66) deed dat eind vorig jaar al. De zowat twintig brandweerlui uit de Gapersgemeente verliezen alvast twee sterke krachten.
The post Stad Wervik en brandweer Geluwe

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om die twee aan te vallen”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Christel Van Schoonwinkel speelde sexy Betty in ‘De kotmadam’: “Die herhalingen hebben me lang gestoord”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »

Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”

Op het voorbije Europees kampioenschap lifesaving voor de jeugd (15-18 jaar) in het Duitse Riesa en Mücheln was Jasper Cloet goed voor verschillende individuele medailles. “Met die prestatie kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”, vertelt Jasper enthousiast.
The post Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK

Lees meer »

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

OPINIE Alles moet, niets mag. Zeker als je jong bent

“De jeugd wil niet meer werken”. Er gaat geen week voorbij of je hoort deze zin wel eens waaien, meestal afkomstig uit de mond van iemand die als Boomer of Generatie X gecategoriseerd kan worden. Jongeren zouden lui, niet gedreven en ongefocust zijn, geobsedeerd door hun imago op sociale media en al helemaal niet bezig met de toekomst. Maar wat

Lees meer »