NMBS zet extra treinen in naar kust, zon en maxima tot 23 graden maar volgende week fris met intense buien 

Het belooft vandaag een stralende dag te worden met maxima die kunnen oplopen tot 23 graden. De NMBS legt 22 extra treinen in naar Oostende en Blankenberge. "Profiteren is de boodschap vandaag", zegt weerman Bram Verbruggen. Volgende week oogt namelijk koud en wisselvallig. 

Meer krantenkoppen in België

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »

Woordvoerder van Bpost reageert nadat postzakken onbeheerd langs straat staan

In Bissegem stonden enkele potzakken van Bpost onbeheerd langs de straatkant. Een opmerkzame burger vroeg zich af of dit wel kon. Enkele dagen later gebeurde dit opnieuw op een andere plaats. “Dit kan leiden tot diefstal”, luidde het in de buurt. Wij staken ons licht op bij Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost.
The post Woordvoerder van Bpost reageert

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval. Een Poolse man reed er met zijn wagen vol in op een botsabsorbeerder die werken aan gaf. Zijn wagen raakte daarbij volledig vernield.
The post Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Genk op gang’: groene lijnen door Waterschei en Genk-centrum omvatten wandelingen en lopen langs verschillende culturele activiteiten 

Met het project ‘Genk op Gang’ hoopt de stad haar inwoners wat dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is om verschillende culturele, muzikale en sociale activiteiten te organiseren langs een parcours dat wordt uitgestippeld met groene lijnen. Die zullen vanaf 1 juni in Waterschei en vanaf 22 juni in Genk-Centrum dus symbool staan voor die twee bijzondere stadswandelingen.

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »