Nieuw bij Het Nieuwsblad: de true crime nieuwsbrief, met de beste misdaadverhalen van de afgelopen week voor jou gebundeld

Heeft het gebrand in uw gemeente? Is er een moord gepleegd? Is er een beruchte winkeldief geklist? Huist er stiekem een gevluchte drugscrimineel in uw provincie? Of was er in uw buurt een fascinerende rechtszaak die u gemist heeft? Hoogtijd om de belangrijkste gebeurtenissen in misdaadland van de afgelopen week voor u handig op te lijsten. Voortaan hoeft u met deze handige nieuwsbrief niets meer te missen, want voortaan bundelen we op zaterdag de belangrijkste stukken rond true crime in deze nieuwsbrief voor u, samen met een recente aflevering van onze podcast De Stemmen van Assisen.

 

Meer krantenkoppen in België

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Genks Staatsorkest brengt muzikanten uit uiteenlopende landen samen en dat kli(n)kt wonderwel: “Het viel gewoon allemaal op zijn plaats”

Het Genker Internationaal Staatsorkest heeft zijn eerste optreden erop zitten, en het was volgens alle aanwezigen een groot succes. Het orkest, dat bestaat uit 30 leden, brengt zeer uiteenlopende nationaliteiten bijeen zoals mensen uit Armenië, Syrië, Griekenland, Turkije, Italië en Spanje. "Zij brengen elk hun eigen instrument en invloeden mee", vertelt staatssecretaris Danny Bierset.

Lees meer »

Standaard Uitgeverij lanceert app met ‘Netflixformule’ voor stripverhalen

Liefhebbers van strips die de overstap willen maken van papier naar digitaal, kunnen voortaan terecht op de app Strips.be van Standaard Uitgeverij. De app biedt tientallen stripreeksen – volledig – aan met een abonnementsformule. Het gaat onder meer om strips van Suske & Wiske, Jommeke, De Rode Ridder, Blake & Mortimer, FC De Kampioenen, De Kiekeboes, Lucky Luke, Robbedoes, Guust

Lees meer »

LIVEBLOG TITELVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Illegale raveparty stilgelegd in leegstaande loods in Geel

De politie heeft zondagmorgen een illegale raveparty stilgelegd op het industrieterrein Lammerdries op de grens van Geel en Olen. Een tweehonderdtal mensen was daar sinds zaterdagnacht 1 uur aan het feestvieren. De muziekinstallatie is in beslag genomen. “We bekijken wat we juridisch kunnen doen, want een ding is duidelijk: dergelijke feestjes willen we hier niet.”

Lees meer »

Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide, krijgt tien maanden met uitstel: “Ik voelde me bedreigd en wilde ze straffen”

De 32-jarige Pool die afgelopen zomer een hakbijl door de voorruit van een pitazaak in Sint-Eloois-Winkel gooide, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. De uitbaters, twee broers, sloegen de man in elkaar na een wilde achtervolging tot in Heule. Zij krijgen beiden een werkstraf van 90 uur.
The post Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide,

Lees meer »

“Unieke kans om te verbinden”: Tien jaar Käthe Kollwitz Museum met vijf Duitse kunstenaars

Het Käthe Kollwitz Museum bestaat tien jaar en opent een expo in het kader van het Westtoer-themajaar ‘Landscapes’. De tentoonstelling was in Duitsland opgezet voor de 100ste verjaardag van het einde van WOI en is nu te bezichtigen in Koekelare. Vijf Duitse kunstenaars geven hun visie op de achtergebleven oorlogssporen in het landschap rond Verdun.
The post “Unieke kans

Lees meer »

Gemeente Staden zwaait drie medewerkers uit

De gemeente zette drie werknemers die met pensioen gaan in het zonnetje. Ivan Vanoplynes startte op 5 september 1984 als technisch assistent. “Ivan werd op 1 april 1988 vast benoemd en promoveerde op 1 januari 2014 naar de functie van technisch specialist”, vertelt personeelsschepen Joeri Deprez (Open Vld). “Ivan was jarenlang verantwoordelijk voor het voorbereidende
The post Gemeente Staden

Lees meer »

Nederlandse vissers vonden schedel van verongelukte Brit in net

Nederlandse vissers hebben eind vorig jaar de schedel opgevist van een Britse jongeman die maanden eerder was verdwenen. De nieuwssite Kent Live meldt dat de 22-jarige Liam Graham om onduidelijke redenen in zee terechtkwam na een auto-ongeluk. De vissers haalden zijn schedel in september boven in Nederlandse wateren.

Lees meer »

Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.
The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »