Na ijzig eerste seizoen: ‘De Expeditie’ trekt naar het kurkdroge Namibië voor tweede ronde

In het eerste seizoen van ‘De expeditie’ bibberden de leden nog in de ijzige temperaturen van Groenland, komend seizoen zal het er iets heter aan toegaan. Het gezelschap trekt voor de opvolger immers naar Namibië, land in het zuiden van Afrika en bekend omwille van zijn kurkdroge Namibiëwoestijn. Die behoort met 2mm tot 85mm regenval per jaar tot een van de droogste plaatsen op de planeet. 

Meer krantenkoppen in België

De U15 B van Divo Ingelmunster

De meisjes U15 van Divo Ingelmunster B kwamen dit seizoen uit in niveau 2 reeks C en legden daar beslag op de zevende plaats, met 39 punten uit 20 wedstrijden. Op de foto zien we bovenaan Tiëssa Coucke, Elodie Meyfroidt, Reneé Windels, Laure Dujardin en trainer-coach Kurt Verfaillie. Onderaan Jolien Verschoot, Bo Vandenbussche, Eowyn Belaen
The post De U15

Lees meer »

KIJK. Vrouw krijgt het aan de stok met vliegtuigpersoneel en zorgt dat heel het vliegtuig moet uitstappen

Een passagier van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines is gearresteerd nadat ze weigerde te vertrekken na een ruzie met de stewardessen. De vrouw zat bij een nooduitgang, maar weigerde de instructies op te volgen. Ook toen ze werd verzocht te vertrekken, bleef ze weigeren. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee. Door alle commotie moesten ook alle

Lees meer »

Dansende De Ketelaere wint Europa League met Atalanta en viert met vriendin Jozefien: “In augustus nooit durven denken”

Zou de telefoon van Karel Fraeye vandaag rinkelen? Het onklopbare Leverkusen kreeg in de Europa Leaguefinale in Dublin een dreun van ene Ademola Lookman, ooit gelanceerd door een Belgische trainer. Charles De Ketelaere pronkt in blauw en zwart met zijn eerste prijs. Ook al was het zijn finale niet. “We kwamen als halve leeuwen op het veld.”

Lees meer »

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »

Zo heeft ‘De mol’ Senne gesaboteerd in de proeven: ”En toen begon die ananas in mijn broek te lekken”

“Ik zag hem af en toe een klein bijstapje maken om aan extra stappen te komen. Typisch molgedrag”. Winnaar Bernard Balcaen (33) had ‘de mol’ Senne al snel in het vizier. Tijdens een reünie in het Sint-Jansbergklooster in Zelem komen de kandidaten van ‘De mol’ te weten hoe Senne van der Zweep (28) tijdens de proeven heeft ‘gemold’. Hij slaagde

Lees meer »