‘Mijn hoogbejaarde ouders dromen ervan samen te sterven. Ik ben bang dat ze echt iets van plan zijn. Wat kan ik doen?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Miljoenen mensen wonen begrafenis van Iraanse president Raisi bij

In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn miljoenen mensen toegestroomd voor de rouwdienst voor de verongelukte Iraanse president Ebrahim Raisi. Dat zegt de Iraanse staatstelevisie. De religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, leidde bij het begin van de ceremonie woensdag een gebed bij de doodskisten van de slachtoffers van het ongeval.

Lees meer »

Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik bij Musea Brugge ongegrond

De Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) twee klachten onderzocht die waren ingediend tegen Musea Brugge. De klachten betroffen het gebruik van Engelse campagnetitels en de benamingen van diverse tentoonstellingen, conferenties en slogans die uitsluitend in het Engels waren gesteld. Beide klachten werden door de VCT ontvankelijk, maar ongegrond bevonden.
The post Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Holocaust-overlever Gronowski blijft geloven in vrede tussen Israël en Palestina: “Vriendschap zal haat overwinnen”

Holocaust-overlever Simon Gronowski (92) blijft geloven in vrede tussen Israël en Palestina. Hij verwijst daarbij naar onder meer de Tweede Wereldoorlog. "Er waren toen gruweldaden en haat die nóg erger waren dan nu in Gaza. Nu zijn Frankrijk en Duitsland bondgenoten en zelfs vrienden. Israëli’s en Palestijnen zullen op een dag ook leven in een wereld waarin vriendschap de haat

Lees meer »

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »