“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”

In een professioneel gemaakte video op de Facebookpagina van immokantoor Home Hunters uit Ieper leidt Karl Vannieuwkerke je rond in een “majestueuze herenwoning” aan het Colaertplein. Volgens de omschrijving een echt meesterwerk van architect Jules Coomans uit 1903. “Bij het betreden van de woning via de royale inkomhal word je onmiddellijk overweldigd door de grandeur ervan: een imposante trappenhal en een prachtige mozaïekvloer vangen je blik”, klinkt het.

(lees verder onder de video)

Het huis telt 12 kamers, een dubbele garage en een tuin. “Ideaal voor een gezinswoning of een vrij beroep”, prijst Karl Vannieuwkerke de woning aan in de video. Het is niet toevallig dat de presentator van Vive le Vélo opduikt in de video. Het huis is namelijk van hem en zijn partner Caroline Vereenooghe.

“We hebben het huis samen gekocht en dachten naar Ieper te verhuizen voor het gemak van het stadsleven”, vertelt Karl ons. “Kinderen dichtbij school, winkels te voet enzovoort. Maar we vroegen ons vorige zomer af waarom we eigenlijk zouden verhuizen.”

Karl bij zijn lammetjes in Diksmuide. Archiefbeeld. © Christophe De Muynck

“We wonen nu op een boerderij omringd door dieren en als het mooi weer is wanen we ons in de Provence. Bovendien hebben we allebei een heel drukke agenda en weinig tijd om een verbouwing op te volgen. We hebben dus beslist om opnieuw te verkopen. Met pijn in het hart, want het is een prachtig pand”, aldus Karl.

De vraagprijs voor de woning bedraagt 799.000 euro. Meer info op de website van Home Hunters.

The post “Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Ongrijpbare’ Ismael Zambada, mede-oprichter van het Sinaloa Kartel, gearresteerd in Verenigde Staten

De Mexicaanse drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada, een van de oprichters van het beruchte Mexicaanse Sinaloa-kartel, is in handen van de Amerikaanse autoriteiten. Een van de zoons van Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, Joaquin Guzmán López, eveneens een belangrijke leider van het kartel, werd ook opgepakt. Beide werden in El Paso in de Amerikaanse staat Texas gearresteerd, zei de Amerikaanse procureur-generaal

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Poesje stoei! Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, na een dag vol verwennerij! Het jonge volkje kan gaan slapen met de Ketnetband en de Vlaspoppenworp nog vrolijk in gedachten, het wat oudere volkje maakt zich intussen op voor enkele extra uurtjes vertier. Isolde Lasoen speelde al een thuismatch van jewelste, maar met Urbanus gaat Gent met nog een heel ander monument

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort neemt geweldige start met Sting als ijzersterke headliner

Het Beach Festival in Nieuwpoort is vrijdag 19 juli met een knaller van start gegaan. De Noorse Dagny opende het festival en nam iedereen mee met haar ontwapenende enthousiasme. Oyesono, Billie Leyers – inderdaad, het zusje en dochter van – zette deze trend verder en liet de temperatuur nog enkele graden stijgen. Fantastic Negrito en de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve

Lees meer »

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »

Soms worden adoptiekinderen teruggestuurd

De voorbije tien jaar is een tiental buitenlandse adoptiekinderen geweigerd net voor of na aankomst in hun adoptiegezin. Drie kinderen uit Portugal werden teruggestuurd, eentje verbleef eerst nog in een ander, Nederlands gezin.

Lees meer »