“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”

In een professioneel gemaakte video op de Facebookpagina van immokantoor Home Hunters uit Ieper leidt Karl Vannieuwkerke je rond in een “majestueuze herenwoning” aan het Colaertplein. Volgens de omschrijving een echt meesterwerk van architect Jules Coomans uit 1903. “Bij het betreden van de woning via de royale inkomhal word je onmiddellijk overweldigd door de grandeur ervan: een imposante trappenhal en een prachtige mozaïekvloer vangen je blik”, klinkt het.

(lees verder onder de video)

Het huis telt 12 kamers, een dubbele garage en een tuin. “Ideaal voor een gezinswoning of een vrij beroep”, prijst Karl Vannieuwkerke de woning aan in de video. Het is niet toevallig dat de presentator van Vive le Vélo opduikt in de video. Het huis is namelijk van hem en zijn partner Caroline Vereenooghe.

“We hebben het huis samen gekocht en dachten naar Ieper te verhuizen voor het gemak van het stadsleven”, vertelt Karl ons. “Kinderen dichtbij school, winkels te voet enzovoort. Maar we vroegen ons vorige zomer af waarom we eigenlijk zouden verhuizen.”

Karl bij zijn lammetjes in Diksmuide. Archiefbeeld. © Christophe De Muynck

“We wonen nu op een boerderij omringd door dieren en als het mooi weer is wanen we ons in de Provence. Bovendien hebben we allebei een heel drukke agenda en weinig tijd om een verbouwing op te volgen. We hebben dus beslist om opnieuw te verkopen. Met pijn in het hart, want het is een prachtig pand”, aldus Karl.

De vraagprijs voor de woning bedraagt 799.000 euro. Meer info op de website van Home Hunters.

The post “Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DE STEMMEN VAN ASSISEN. Sven Pichal komt voor de raadkamer. Wat leren we uit het onderzoek?

Maandag verschijnt ex-presentator Sven Pichal voor de raadkamer in het onderzoek naar beelden rond kindermisbruik. In onze true crime podcast De Stemmen van Assisen blikken we terug op wat er gebeurde sinds zijn arrestatie, intussen al bijna tien maanden geleden. We leggen uit wat het onderzoek opleverde, waar hij uiteindelijk van beticht wordt en wat er vanaf maandag zal gebeuren.

Lees meer »

Melissa Depraetere zet licht op groen voor Vlaamse formatie: “Vertrouwen gekregen in gesprekken met Bart De Wever”

Vooruit is bereid om onderhandelingen op te starten met N-VA en CD&V over de vorming van een Vlaamse regering. Dat meldt de partij woensdag in een persbericht. Voorzitter Melissa Depraetere leest in de startnota van informateur Bart De Wever “een duidelijk signaal” dat de drie partijen “bereid zijn om de komende maanden te onderhandelen over een warmer en socialer Vlaanderen”.

Lees meer »

Massaal gratie voor drugsmisdrijven in Maryland

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland heeft massaal gratie verleend voor drugsmisdrijven. Ongeveer 175.000 veroordelingen voor het bezit van marihuana, ook van tientallen jaren geleden, werden kwijtgescholden. Zowat 100.000 mensen profiteren ervan.

Lees meer »

Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten”

Een akkefietje in het verkeer langs de Rijksweg in Roeselare escaleerde in een achtervolging en een aanrijding op het eerstvolgende kruispunt. “Hallucinante feiten”, vond de openbare aanklager. Een 40-jarige automobiliste kreeg een boete en een rijverbod van één maand.
The post Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »