LIVEBLOG MECHELEN-WESTERLO. Twee goals in twee minuten en rood voor Vermant: Westerlo gaat met tien man de rust in

Geen al te verre verplaatsing voor Westerlo deze speeldag. Ze trekken naar het AFAS Stadion Achter de Kazerne in Mechelen. De Kakkers wonnen de eerste wedstrijd van de play-offs, maar gingen vorige week de boot in tegen STVV. Westerlo kon daarentegen nog geen punten pakken deze play-offs. Slagen ze hier dit keer wel in? Volg het op de voet in de liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

De stralende eerstecommunicanten van gbs KlavertjeVier

Op zondag om 9 uur mochten de leerlingen van Gemeentelijke Basisschool KlavertjeVier uit Moorslede hun eerste communie ontvangen. We zien Tuur Claerbout, Isolde Derycke, Julia Deschoenmaecker, Elise Rommel, Lion Verbrigghe, Imano Verstraete, Kymani Verstraete, Matteo Wyckaert, Marie Decaestecker, Odile Buyse, Cassidey Deleu, Gauthier Dezitter, Belle Geryl, Lily-Roos Leenknecht, Blanka Lesczak, Rogé Lybeer, Helena Saelen, Lize
The post De stralende

Lees meer »

Stadspersoneel Gent tevreden over welzijn, al lijken besparingen wel impact te hebben

Gent scoort beter dan de gemiddelde werkgever in de nieuwe welzijnsenquête. Het personeel lijkt vrij tevreden, al zijn er wel zorgen over stress en werkdruk. Die hebben mogelijk te maken met enkele recente besparingsrondes. "We zijn tevreden met de resultaten en maken werk van de aandachtspunten", stelt schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). Gent voorziet 350.000 euro extra per jaar voor welzijn.

Lees meer »

Tegen eind 2025 zal er elke 25 kilometer snellader staan aan Vlaamse snelwegen

Tegen eind volgend jaar kunnen bestuurders van elektrische auto’s terecht bij 130 (ultra)snellaadpunten aan de Vlaamse snelwegen. “Daarmee haalt de Vlaamse overheid haar doelstelling om tegen eind 2025 elke 25 kilometer laadinfrastructuur langs of in de buurt van snelwegen te installeren”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Vroeger dan voorzien worden zo ook de Europese doelstellingen voor laadinfrastructuur voor personenvervoer

Lees meer »

Cerclespelers op bezoek in basisschool De Zessprong

Wanneer drie spelers van Cercle Brugge naar je school komen, wil uiteraard niemand deze belangrijke gebeurtenis missen. Het was dan ook gezellig druk op het grasveld naast de Sint-Willibrorduskerk in Sint-Andries waar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Zessprong een tornooi speelden onder het toeziend oog van Nils Dewilde, Edgaras Utkus en
The post Cerclespelers op

Lees meer »

Leuke eerste Lokalentocht Torhout laat jeugdbewegingsleid(st)ers kennismaken met elkaars onderdak

De stedelijke jeugddienst en jeugdraad hebben de handen in elkaar geslagen om voor de plaatselijke jeugdbewegingen voor het eerst een Lokalentocht te organiseren. Het idee kwam van jeugdconsulent Brecht Colpaert. Het ging om een avondlijke fietstocht waarbij alle jeugdlokalen werden aangedaan en er bij elke stop een hapje, een drankje en een streep muziek voorzien
The post Leuke eerste

Lees meer »

Eerste communie in Pervijze

Donderdag 9 mei kwamen de kinderen van Pervijze feestelijk uitgedost naar de Sint-Niklaas en de Sint-Katarinakerk in Pervijze om er voor het eerst naar de communie te gaan. Deken Wilfried Jonckheere verzorgde de eucharistieviering en de kinderen werden voorbereid door juf Carmen Roose en directrice Roselijn Versteghe. Het werd een onvergetelijke dag voor Lyo Deblaere,
The post Eerste communie

Lees meer »

PORTRET: Olivia Rodrigo schrikt van eigen succes: “Ik datete mensen die ik beter zou mijden, om te ontsnappen”

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »

Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest”

In Oostkerke, een deelgemeente van Damme, is zondagmorgen een grote kraan omgekanteld ter hoogte van de Sifonbrug. De kraan werd ingeschakeld voor publicitaire doeleinden in het kader van de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon, een organisatie van de vzw Tridam.
The post Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest” appeared

Lees meer »

Kunstzinnige karakterkop van koe wint fotowedstrijd over het boerenleven in Oost-Brabant: “Cultuur en natuur vinden elkaar”

Een kunstige foto van een koeienkop: dat is de winnaar van de fotowedstrijd over het boerenleven in het oosten van Vlaams-Brabant. De wedstrijd, een initiatief van 18 cultuur- en gemeenschapscentra in de regio, wil landbouwers op een positieve manier in beeld brengen. Uit meer dan 120 foto’s koos een professionele jury de foto van Katrien Weckx als winnaar.

Lees meer »