LIVEBLOG ANDERLECHT-UNION (18u30). Ander middenveld bij paars-wit én Blessin die sleutelt aan defensie: dit zijn de verwachte opstellingen

Een Brusselse derby op het scherpst van de snee mét veel inzet. Zowel Anderlecht als Union kan na deze speeldag leider worden als het wint. Wie pakt de leiding na deze speeldag? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist wil openbare verlichting volledig verledden tegen 2028

De gemeente Knokke-Heist wil haar openbare verlichting tegen 2028 volledig ombouwen naar ledverlichting. Deze gemeentelijke beleidsvisie past binnen de klimaatdoelstellingen en de ambitie van de Vlaamse Regering om Vlaanderen volledig te verledden tegen 2030. Dankzij de investering in verledding kunnen alle steden en gemeenten samen maar liefst jaarlijks 54 miljoen euro besparen op energieverbruik en 44.000 ton aan CO2.

Lees meer »

“Mee betaald voor zijn gebit, nu zitten wíj in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de ‘Turkse tandenmaffia’ liet spannen

“Sorry dat ik het zeg, maar hij is laag gevallen.” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee slachtoffers die via de zanger naar Turkije reisden en nu fysiek, mentaal én financieel in de put zitten. “Hij straalde met zijn nieuw gebit, ik zat

Lees meer »

Zelensky op bezoek in België: “Dertig F-16’s voor Oekraïne tegen 2028, eerste toestellen dit jaar geleverd”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij zal het met premier Alexander De Croo (Open Vld) hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en de twee ondertekenen ook een bilateraal veiligheidsakkoord. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) engageert België zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren.

Lees meer »

“Dacht dat het een elektrische fiets was”: twintiger krijgt boete voor ‘snow mountainbike’ die niet op de weg mag

“Ik was er van overtuigd dat ik er mee als elektrische fiets mocht rijden.” Een 24-jarige jongeman uit Menen probeerde de Kortrijkse politierechter nog van zijn goeder trouw te overtuigen. Hij stond er terecht nadat hij met een Chinese ‘snow mountainbike’ was tegengehouden.
The post “Dacht dat het een elektrische fiets was”: twintiger krijgt boete voor ‘snow mountainbike’ die

Lees meer »

Stretchen voor en na het lopen, heeft dat zin?

Meer dan 35.000 lopers staan zondag aan de start van de 20 km door Brussel. Zoals bij elke stadsloop zullen sommigen er voor- of nadien uitzien alsof ze proberen een boom of muur omver te duwen. Maar heeft stretchen bij zo’n intensieve duurloop wel zin?

Lees meer »

“Veel generaties zien passeren”: Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester laat na 40 jaar bekende frietbarak in Wakken over

Einde van een tijdperk op de Wapenplaats in Wakken zondag. Daar zal Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester (64) in zijn bekende barak voor de laatste keer frietjes bakken voor hij van zijn pensioen mag genieten. Voor het zover is, duikt hij nog een laatste keer in een vat vol herinneringen. Een kroniek van één van de oudste frituren van ons land.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te vermoorden

Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces toegegeven dat hij een plan had om iemand te vermoorden en te beroven. Tijdens het uitgebreide verhoor door voorzitter Antoon Boyen hield de Iraakse Oostendenaar wel vol dat zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 eigenlijk een toevallig slachtoffer was.
The post Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te

Lees meer »

Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival

VBS Wij-land en de ouderraad slaan de handen in elkaar om een festival te organiseren. “Het is de bedoeling het hele dorp te betrekken bij het festival.”
The post Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival appeared first on KW.be.

Lees meer »