LIVE MIDDEN-OOSTEN. Luchtalarm en explosies klinken in meerdere Israëlische steden

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuwt tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en Hezbollah vanuit Libanon vallen Israël aan. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA)

N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones zijn in onze verkiezingsreeks Cobbaert & Casteleyn vlijmscherp voor onder andere het Agentschap Natuur en Bos. In een reactie dient het ANB de politici nu van antwoord.
The post “Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ready for take-off? Waf!

De eerste vlucht van Bark Air zit erop, en daarin vliegen niet de baasjes maar wel hun honden in eerste klasse. Ze krijgen aangepaste kalmerende muziek, snoepjes in overvloed, kunnen aan boord socialiseren met andere honden en krijgen ook een aangepast drankje naar keuze. Voor de honden die dat willen zijn er ook oorwarmers met noisecancelling. Het idee komt van

Lees meer »

‘Sing Again’-finalist Dean kijkt terug op ‘Idool’: “Fans slingerden beha’s en slipjes op podium of briefjes met gsm-nummers”

Na z’n winst in ‘Idool’ in 2007 groeide Dean Delannoit (35) uit tot hét meisjesidool van Vlaanderen. “Ik moest in die periode handtekeningen zetten op vreemde plaatsen en kreeg veel pikante foto’s”, verklapt hij. Zeventien jaar later maakt de zanger opnieuw indruk in ‘Sing Again’. Wat deed hij in tussentijd? En waarom stopte het grote succes plots? “Van muziek alleen

Lees meer »

Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.
The

Lees meer »

Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de Verenigde Staten: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika: na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke jaren in zijn nieuw boek De laatste walvis.

Lees meer »

KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

KVO-ambassadeur Sebastien Dewaele heeft een cover van Lucy Loes’ ‘Op de vismarkt’ gezongen. Na de laatste noot verwoordt hij kort maar kordaat zijn mening over de slechte situatie bij KV Oostende, dat op 3 juni het faillissement aanvraagt.
The post KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

Lees meer »

“Ik heb geen conditie, maar wel karakter”: Jamie-Lee Six verdedigt onze West-Vlaamse eer in ‘De Strijd om Goud’

In de gloednieuwe reeks ‘De Strijd om Goud’, vanaf vrijdag 24 mei elke vrijdag op VTM GO, vecht actrice Jamie-Lee Six voor de West-Vlaamse eer in een sportieve wedstrijd tussen de vijf Vlaamse provincies. Ze neemt het op tegen zangeres Pauline Slangen, acteur Malik Mohamed en content creators Jonatan Medart en Gerben Tuerlinckx in vijf verschillende sportdisciplines.
The post

Lees meer »

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »

Bestelwagen met 50.000 euro aan werkmateriaal gestolen in Wervik

In de Geluwestraat in Wervik is donderdagnacht een bestelwagen van de firma Winfera uit Kortrijk gestolen. De bestuurder woont vlak naast de ingang van de parking van supermarkt Spar. De bestelwagen bevatte veel werkmateriaal ter waarde van ongeveer 50.000 euro.
The post Bestelwagen met 50.000 euro aan werkmateriaal gestolen in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »