LIVE MAN CITY-LUTON. Haaland heeft maar een minuut nodig! Man City meteen op voorsprong tegen Kaminski en co

Nieuwe opdracht voor Manchester City in de Premier League. Komende zaterdag ontvangen The Citizens het Luton Town van Rode Duivel Thomas Kaminski en Albert Sambi Lokonga. Kunnen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku hun team aan een nieuwe, belangrijke zege helpen in de titelstrijd? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

Iconische Party Bob bestaat tien jaar: “Geweldig hoe het is gegroeid”

Tien jaar geleden werd de Party Bob in het leven geroepen door de Ledegemse jeugdraad. Het iconische busje dat feestvierders veilig ophaalt na een avondje uit is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde bij Ledegemse feestelijkheden.
The post Iconische Party Bob bestaat tien jaar: “Geweldig hoe het is gegroeid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd – Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.
The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter gaat undercover bij voedingscoaches: “Darmproblemen? Dan maken we even een scan van uw hand”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

Mechels zwembad Geerdegemvaart ontruimd nadat man onwel wordt

Het stedelijk zwembad Geerdegemvaart in Mechelen is gisterenavond opnieuw ontruimd. Een man werd tijdens het zwemmen onwel. Hij kreeg water binnen en dreigde te verdrinken. Hij werd ter plekke gereanimeerd en in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vorige week werd het zwembad ook ontruimd nadat 30 kinderen onwel waren geworden door een defect aan een afzuiginstallatie.

Lees meer »

Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen

Afgelopen zaterdag werd door het gemeentebestuur van Pittem het vernieuwde groengebied langs de Gentsemeersweg voorgesteld aan het publiek. Dit stukje ongerepte natuur in hartje Pittem onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Het gemeentebestuur doopt de groene oase nu om tot een aantrekkelijke, natuurlijke ontmoetingsruimte en ging voor de nieuwe naam te rade bij de inwoners.
The post Gemeente

Lees meer »

Een kraamkamer van sterren, samensmeltingen en spiralen: ruimtetelescoop Euclid verbluft astronomen met nieuwe foto’s

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft nieuwe foto’s vrijgegeven die gemaakt zijn door Euclid. Deze ruimtetelescoop moet de komende 6 jaar de grootste en meest nauwkeurige 3D-kaart van het heelal ooit maken. Euclid werd vorige zomer gelanceerd, nu zijn de eerste wetenschappelijke bevindingen doorgestuurd. Astronomen zijn onder de indruk: "Dit is slechts een hint van wat Euclid kan."

Lees meer »

Vlaamse regering keurt detailplannen voor tunnels Noord-Zuidverbinding Houthalen-Helchteren goed

De Vlaamse regering keurt morgen de plannen voor de heraanleg van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren goed. Die plannen omvatten de 2 tunnels onder Houthalen en Helchteren, maar ook de aansluiting met lokale wegen, de autosnelweg E314 en de bouw van fietsbruggen en ecoducten. Vanaf woensdag kunnen geïnteresseerden de 15 gedetailleerde plannen gaan bekijken in het gemeentehuis. In 2026 zou er

Lees meer »