LIVE MAN CITY-LUTON. Denderende Doku doet Luton-verdediging sterretjes zien en scoort na knappe solo

Nieuwe opdracht voor Manchester City in de Premier League. Komende zaterdag ontvangen The Citizens het Luton Town van Rode Duivel Thomas Kaminski en Albert Sambi Lokonga. Kunnen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku hun team aan een nieuwe, belangrijke zege helpen in de titelstrijd? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

“Europees spelen was voor Cercle een feest”: Groen-zwart op zucht van vierde Europese campagne

Door de winst in Antwerp is Cercle zeker van minstens de vijfde plaats en dus een barragematch tegen KAA Gent voor een Europees ticket. Groen-zwart kan zelfs nog vierde worden wat goed is voor een rechtstreekse kwalificatie over de landsgrenzen heen. In het verleden speelde Cercle drie keer Europees. Wim Kooiman, Dominique Vanmaele en Lukas Van Eenoo maakten het mee.<br

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »