Live Gaza | Iran kaapt vrachtschip beslag dat “banden met Israël” heeft

De oorlog tussen Israël en Hamas blijft het nieuws beheersen. Volg hier de laatste updates.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Kamer in bibliotheek toont valrisico’s

In het kader van de Week van de Valpreventie pakt de gemeente Moorslede in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek uit met een opmerkelijk initiatief. In de bibliotheek werd een kamer nagebouwd waarin een aantal situaties worden gesimuleerd die aanleiding kunnen geven tot vallen.
The post Kamer in bibliotheek toont valrisico’s appeared first on KW.be.

Lees meer »

’s Werelds populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ komt in z’n originele versie voor een beperkte speelperiode naar Antwerpen

Van 6 februari tot en met 2 maart 2025 kan je genieten van ’s wereld populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ van Andrew Lloyd Webber, die in zijn originele versie te zien is in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het is de Engelstalige versie met Nederlandstalige ondertiteling.
The post ’s Werelds populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ komt

Lees meer »

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »

Veiliger oversteken met nieuwe richtlijnen: “Zebrapaden kunnen een vals gevoel van veiligheid geven”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over waar welke oversteekplaatsen nodig zijn. Voor die update ging AWV uit van de blik van de voetganger en ook het kind staat centraal bij de aangepaste richtlijnen. De voornaamste nieuwigheid is dat er geen klassieke zebrapaden (zonder middeneiland of wegversmalling) aangelegd mogen worden op wegen waar 70 km/uur of

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

De zon schijnt voor Les Engagés

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Alain Narinx, nieuwsmanager bij L’Echo, …

Lees meer »