Kijken naar de ‘kleuterfoto’s’ van de kosmos: ‘Observaties laten behoorlijk raadselachtige dingen zien’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem

Langs de Lodewijk De Raetlaan in Izegem gebeurde er vrijdagavond een zwaar ongeval. Een vrouw knalde er met haar Renault Trafic tegen een boom naast de weg. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.
The post Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig

Na de titel van het A-team deed ook de Diksmuidse B-ploeg nog tot het absolute slot mee voor de promotie. Penalty’s tegen Jong Male beslisten er echter anders over. Toch mogen Robbe Vandergunst en co trots op hun seizoen terugblikken.
The post Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleine superheld Lowie (6) verliest strijd tegen kanker: “Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub

Op zondag 19 mei is er de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon met aankomst op het domein van het kasteel van Oostkerke. Voor de plaatselijke Triathlonclub Damme de gelegenheid om er hun clubkampioenschap te houden.
The post Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub appeared first on KW.be.

Lees meer »