Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure zespuntenmatch”

Niemand had gerekend op puntengewin in Pittem maar toen de ingevallen Laurens Maenhout de 2-1 op het bord bracht, even voor het uur, kregen de Houtlanders hoop. Het uiteindelijke 3-1 verlies komt hoe dan ook hard binnen want Westkapelle won tegen Aarsele en wipt over Veldegem naar stek 13.

Op zondag 26 november van vorig kalenderjaar verloor Veldegem met 5-1 in Loppem. De dag nadien werd toenmalig coach Rik Bouckaert ontslagen. De week daarna, thuis tegen Kanegem, leidde T2 Davey Rossel de troepen naar een 2-2 puntendeling. Vervolgens kwam Jurgen Dewaele, een ex-voetballer van hoog niveau, op het voorplan. De commentaren zijn positief over de Zwevezelenaar, die wel gedwarsboomd wordt door een beperkt geworden kern.

“Als speler haalde ik, nadat ik de jeugdrangen had doorgebracht bij Club Brugge, mijn hoogste niveau bij Torhout KM. Verder kwam ik uit voor onder meer Gistel, Handzame, Wingene, Harelbeke, Gullegem en Zwevezele. Bij laatstgenoemde formatie startte ik als jeugdtrainer en doorliep de lichtingen U12 tot en met U17.”

“Vorig seizoen nam de eerste ploeg een doorstart in vierde provinciale. Ik solliciteerde maar de keuze viel op iemand anders. Dan ging ik maar aan de slag als coördinator bovenbouw bij Torhout KM. Het veldwerk miste ik enorm, ik was verheugd toen Veldegem me contacteerde.”

Serieus potentieel

“Toch wilde ik het geheel eerst aan het werk zien. In Dudzele werd ik gecharmeerd door het aanwezige talent. Daar zag ik serieus potentieel in. Op 16 december 2023, thuis tegen Eernegem, fungeerde ik voor het eerst als coach. Het degradatiespook dreigt, mede omdat ik een aantal smaakmakers moet missen. Sven Blieck is out voor de rest van het seizoen wegens knieperikelen. Filije Koita was geblesseerd en kampt nu met ziekte. Bram Grammens is gestopt, Mathis Vanneste bereidt zich voor op een marathon, Natan en Dieter Vandewalle zie ik evenmin nog. Toch gaan we energiek verder. Elke match moeten we erin geloven. Een regelrechte zespunter komt er nu aan: we ontvangen Westkapelle.”

“Meer dan ons uiterste best kunnen we niet doen. We zijn aan het bouwen aan een stevig geheel naar volgend kampioenschap toe. Het zou ons een fikse stap vooruit helpen moesten we in derde kunnen blijven.” (JPV)

Zondag 14 april om 15 uur: FC Veldegem – VV Westkapelle.

The post Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure zespuntenmatch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke glorie hersteld

In het Park van Loppem is de restauratie van het grottencomplex en de ijskelder succesvol afgerond. Een grondige aanpak met authentieke materialen was nodig om de erfgoedwaarde te beschermen en instorting te voorkomen. Voor het grote publiek blijft de grottenheuvel afgesloten waar vooral vleermuizen de enige welgekomen gasten blijven.
The post Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke

Lees meer »

Jongeren betrokken bij steekpartij zitten samen in zorgcentrum: “Ze waren al langer in conflict”

Aan een bushalte in de buurt van het Spectrumcollege in Lummen is maandag een 19-jarige jongeman neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De twee jongeren zitten samen in het Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand in Lummen. “Ondanks hun conflict bleven elkaar opzoeken”, klinkt het. “Helaas is dat vandaag uit de hand gelopen.”

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

Man in de cel na ontvoering in Sint-Gillis

In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei is in de Brusselse gemeente Sint-Gillis een man ontvoerd. Enkele uren later konden in het West-Vlaamse Marke al drie verdachten worden opgepakt, van wie er uiteindelijk een onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

Lees meer »

Brugse cabaretière Els Degryse verkoopt haar clitoris in spiegeltent langs de Kruisvest

De vrouw die haar clitoris verkoopt. Zo luidt de prikkelende titel van het debuut van de Brugse cabaretière Els Degryse (45). De voorstelling gaat op dinsdag 28 mei in première in de spiegeltent Magic Mirrors langs de Kruisvest in Brugge tijdens het stadsfestival Mirage.
The post Brugse cabaretière Els Degryse verkoopt haar clitoris in spiegeltent langs de Kruisvest appeared

Lees meer »

Marie-Harry en Olivier zijn 16 jaar na ‘Boer zkt vrouw’ nog steeds samen: “Onze situatie was echt uitzichtloos”

Via de briefschrijvers lukte het niet, maar toch vonden Olivier Smets (39) en Marie-Harry Willems (39) de liefde bij elkaar dankzij ‘Boer zkt vrouw’. De twee boeren ontmoetten elkaar tijdens de opnames en zijn vandaag, zestien jaar later, nog steeds samen. Al was het niet altijd even makkelijk. “We overwogen om te stoppen met de boerderij”, zeggen de ouders van

Lees meer »

Na dodelijk ongeval met Vlaming op Mont Ventoux. “Sommigen willen Strava-record van Van Aert breken: gekkenwerk!”

Een 42-jarige wielertoerist is dinsdag na de afdaling van de Mont Ventoux aangereden door een autobestuurder die de West-Vlaming te laat had opgemerkt. De vader van vier kinderen overleefde de klap niet. Elk jaar fietsen 180.000 liefhebbers de mythische berg omhoog, onder wie duizenden Vlamingen. Niet zonder gevaar, zo blijkt nogmaals. “Sommigen willen het record van Wout van Aert breken

Lees meer »

Gokken onder 18 jaar is verboden, maar VTM-programma bewijst dat het kinderspel is: “Minderjarige kon in één keer 70 Win For Lifes kopen”

Gokken is kinderspel. Dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Hoewel krasloten onder de 18 jaar verboden zijn, konden vier minderjarigen er tientallen kopen. Spelen op gokautomaten ging nóg makkelijker. Hoe los je dat probleem op? En kunnen tieners echt gokverslaafd worden door één keer te krassen? Net nu komt de Hoge Gezondheidsraad met een nieuw advies.

Lees meer »

“Humor is in mijn leven altijd essentieel geweest”: Erwin (57) vertaalt ’s lands belangrijkste strips in zijn Wingens atelier

Wanneer je even bladert door ’s lands belangrijkste strips zoals Thorgal, Largo Winch, Buck Danny, XIII, Blake & Mortimer of Guust Flater sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat de man die al die Franse ballonnetjes in het Nederlands vertaalt gewoon in Wingene woont, in de Vinkestraat. Zijn naam is Erwin Cavens (57) en van zijn werk worden jaarlijks

Lees meer »