Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”, zegt hij. “Soms wil ik schrijven: ‘Blijf hier weg en laat die mensen met rust.’”

 

Meer krantenkoppen in België

“Winnen is belangrijkst voor ons”: Filou Oostende is in 29ste playoff-finale op zoek naar 25ste landstitel

Het kampioenschap zit in de laatste rechte lijn. Zowel in Belgiê als in Nederland vatten de finalereeksen aan. Leiden won het eerste duel in Den Bosch. In ons land hield Filou Oostende zijn thuisvoordeel vast door maandag met 93-89 tegen Antwerp Giants te winnen. Na de woensdagavondwedstrijd in Antwerpen (87-66-verlies) ontvangt Filou vrijdagavond in de COREtec Dôme opnieuw de Giants.<br

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor totaalverbod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit in een nieuw advies voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar pleit in de eerste plaats voor een totaalverbod op gokreclame, ook voor de Nationale Loterij. Daarnaast steunt de HGR de verhoging

Lees meer »

Diamant voor Rita en Willy

Willy Lievrouw en Rita Warnez woonden 48 jaar lang op Onledemolen in de Bosstraat en al tien jaar in de Voskensstraat in Hooglede. Het koppel vierde op donderdag 9 mei hun 60-jarig huwelijk.
The post Diamant voor Rita en Willy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Politicoloog die banden met Kremlin heeft, roept Rusland op “demonstratie van kernexplosie” te geven

Een Russische politicoloog die hoog aangeschreven staat bij het Kremlin heeft Moskou opgeroepen om een “demonstratie van een kernexplosie” te geven. Dat moet het Westen dwingen om Oekraïne te verbieden Russische doelwitten aan te vallen. “Een nucleaire wolk die live te zien is op televisie zal de westerse politici hopelijk doen beseffen hoe bang ze zijn voor een kernoorlog”, klinkt

Lees meer »