Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.

Aan de ongeslagen kampioen FC Dadizele viel niet te tippen. En ook de nummer twee VK Langemark-Poelkapelle was een maatje te groot, maar met een voorlopige derde plaats heeft WS Lauwe B zijn debuut niet gemist. En het kan nog beter. Als de jongens van David Dujardin straks een eindrondeticket pakken, zit er mogelijk zelfs nog een promotie naar derde provinciale in. Een dubbel feest voor WS Lauwe, dan? De A-ploeg staat op een zucht van de promotie naar nationaal voetbal. Het zou best kunnen, voor de geel-zwarte club van voorzitter Jan Verhoeve.

“Ondanks de tegenslagen overtreffen we alle ver- wachtingen”

Toen de B-ploeg dit seizoen boven de doopvont werd gehouden, wist niemand hoe hoog de lat gelegd mocht worden. ‘We gaan ons amuseren, zien wel waar we uitkomen’, was het motto.

Maar WS Lauwe B doet véél beter dan ‘we zien wel’. “Als we kunnen slagen in ons opzet, gaan we ervoor”, zegt de 21-jarige Jason Dewildeman. “Toen we aan het seizoen begonnen, wisten we niet wat ons te wachten stond. Maar we overtreffen alle verwachtingen. Nochtans bleven we niet van tegenslag gespaard. Wegens blessures en een schouderoperatie van topscorer Arne Allijns kregen we nochtans ruimschoots ons deel van de pech. Dat we dan toch nog bovenaan bleven meedraaien, is gewoon fantastisch.”

Blij bij B-ploeg

Jason Dewildeman is er nog altijd maar 21. Maar dromen van de eerste ploeg doet de Gullegemnaar niet.

“Ik ken mijn plaats, ik zit goed bij de B-ploeg. Steile ambities zijn niet aan mij besteed. Uiteraard probeer ik mijn job zo goed mogelijk uit te voeren, en doe ik er alles aan om het maximum uit mijn potentieel te halen, maar ik zal waarschijnlijk nooit goed genoeg zijn om de doelmannen van de A-ploeg het vuur aan de schenen te leggen. Het hoeft ook niet. Bij de B-ploeg heerst een schitterende sfeer. We amuseren ons geweldig en we zetten stappen. Als we daarbovenop het seizoen kunnen afsluiten met een dikke prijs, zal je hier niemand horen klagen”, besluit Jason Dewildeman. (AV)

Zondag 14 april 15 uur: SK Reningelst WS Lauwe B

The post Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen”

Het gemeentebestuur?van Knokke-Heist gaat vanaf komende winter in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een thermoscan uitvoeren in diverse deelgemeenten. Hierbij kun je als inwoner zien in welke mate je woning energieverlies lijdt via je gevel.
The post Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen gsm, niets dan muziek en herten in de tuin: zo brengen de finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd hun laatste week door 

12 violisten bereiden zich voor op de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd, die maandag begint. Om een volledig nieuw werk in te studeren, trekken ze zich een week terug in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. En dat zonder enig contact met de buitenwereld. Clara De Decker van Klara liet zich rondleiden door Luc Mathay, die de violisten opvangt. "Als ze hier

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft al jaren geen contact met ouders: “Mama boorde me de grond in op Facebook”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern

Marlon Colpaert heeft zich vrijdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern rechtstreeks gekwalificeerd voor de A-finale van de lichte skiff. De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks en werkt zaterdag om 13.04 uur zijn medaillerace af.
The post Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern appeared first

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Chantal en Florent

Op zaterdag 4 mei vierden Florent Huenaerts (74) en Chantal Schellinck (70) hun gouden jubileum. Florent en Chantal zijn allebei geboren in Brussel. Florent groeide op in een gezin met vijf kinderen terwijl Chantal enig kind was. Op 8 juni 1974 traden ze in Neerijse, in het huwelijk. Florent kan terugblikken op een mooie carrière
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Overleeft het Iraanse regime de dood van zijn president?

De plotse dood van de Iraanse president Raisi bij een helikoptercrash leidt tot heel wat onzekerheid in Iran. Niet zozeer omdat de president een belangrijk man is, want in Iran moet die toch vooral luisteren naar wat de opperste, geestelijke leider, ayatollah Ali Khamenei, zegt. Maar vooral omdat Raisi werd genoemd als de gedoodverfde opvolger van Khamenei, die zelf al

Lees meer »

KIJK. Prins William trotseert regen tijdens tuinfeest zonder vrouw Kate, maar krijgt steun van zijn nichten

Prins William (41) organiseerde dinsdag een tuinfeest in Buckingham Palace namens koning Charles (75). Zijn vader was er niet bij en ook prinses Kate (42) was afwezig. De prinses van Wales is in behandeling voor kanker en neemt momenteel geen deel aan officiële activiteiten van de Britse royals. Maar haar man kreeg steun van zijn familie. Zijn nichten, prinses Beatrice

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt muzikaal sprookje gebaseerd op ‘De drie heelmeesters’ van Grimm

In de Gotische zaal in het historisch stadhuis brengt barokorkest Ensemble Respiro om 14.30 uur voor een tweede keer hun bewerking van ‘De drie heelmeesters’. “Neem een bruisend sprookje van de gebroeders Grimm, giet het in de mengbeker van vertelster Hilde Rogge en voeg een scheut nieuwe muziek van Siewald Degraeve toe. Het resultaat? Een magische cocktail die je doet

Lees meer »

Zwangere vrouw (39) overleden bij familiedrama in Deurne, man (42) in levensgevaar: 10-jarig zoontje belde hulpdiensten

De politie is vandaag opgeroepen voor een incident in een woning aan de Te Boelaarlei in Deurne. Een man (42) heeft daar zijn zwangere vrouw (39) verwond en daarna zichzelf. “De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en werd gearresteerd”, klinkt het bij Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen.

Lees meer »

Vrouwen vaker hoogopgeleid dan mannen

Vrouwen en jongere generaties hebben vaker een diploma hoger onderwijs dan mannen en de oudere generaties. Dat blijkt uit de resultaten van de Census die het Belgische statistiekbureau Statbel in 2021 heeft uitgevoerd.

Lees meer »

Dronken bestuurder (31) zonder rijbewijs veroorzaakt veel schade in slagerij en vlucht weg: “Kosten lopen zeker op tot 10.000 euro”

Een 31-jarige dronken bestuurder richtte zondagnacht veel schade aan bij slagerij Nili’s in de Ooststraat in Veurne. Tijdens een manoeuvre knalde de man met zijn bestelwagen tegen de luifel van de zaak waarna die de etalage aan diggelen sloeg. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon ingerekend worden door de politie, en bleek al een lang rijverbod te hebben lopen. “Ik

Lees meer »

FC De Kampioenen inspireren kermisweekend

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni draait de kermis in Zwevezele op volle toeren. Het Feestcomité maakt er weer een boeiende driedaagse van, met als hoogtepunten een stratenloop op vrijdag, een festivalsfeertje op zaterdag, en een gastoptreden van acteur Herman Verbruggen (Marc Vertongen in FC De Kampioenen) op zondag.
The post FC De Kampioenen inspireren

Lees meer »