Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.

Aan de ongeslagen kampioen FC Dadizele viel niet te tippen. En ook de nummer twee VK Langemark-Poelkapelle was een maatje te groot, maar met een voorlopige derde plaats heeft WS Lauwe B zijn debuut niet gemist. En het kan nog beter. Als de jongens van David Dujardin straks een eindrondeticket pakken, zit er mogelijk zelfs nog een promotie naar derde provinciale in. Een dubbel feest voor WS Lauwe, dan? De A-ploeg staat op een zucht van de promotie naar nationaal voetbal. Het zou best kunnen, voor de geel-zwarte club van voorzitter Jan Verhoeve.

“Ondanks de tegenslagen overtreffen we alle ver- wachtingen”

Toen de B-ploeg dit seizoen boven de doopvont werd gehouden, wist niemand hoe hoog de lat gelegd mocht worden. ‘We gaan ons amuseren, zien wel waar we uitkomen’, was het motto.

Maar WS Lauwe B doet véél beter dan ‘we zien wel’. “Als we kunnen slagen in ons opzet, gaan we ervoor”, zegt de 21-jarige Jason Dewildeman. “Toen we aan het seizoen begonnen, wisten we niet wat ons te wachten stond. Maar we overtreffen alle verwachtingen. Nochtans bleven we niet van tegenslag gespaard. Wegens blessures en een schouderoperatie van topscorer Arne Allijns kregen we nochtans ruimschoots ons deel van de pech. Dat we dan toch nog bovenaan bleven meedraaien, is gewoon fantastisch.”

Blij bij B-ploeg

Jason Dewildeman is er nog altijd maar 21. Maar dromen van de eerste ploeg doet de Gullegemnaar niet.

“Ik ken mijn plaats, ik zit goed bij de B-ploeg. Steile ambities zijn niet aan mij besteed. Uiteraard probeer ik mijn job zo goed mogelijk uit te voeren, en doe ik er alles aan om het maximum uit mijn potentieel te halen, maar ik zal waarschijnlijk nooit goed genoeg zijn om de doelmannen van de A-ploeg het vuur aan de schenen te leggen. Het hoeft ook niet. Bij de B-ploeg heerst een schitterende sfeer. We amuseren ons geweldig en we zetten stappen. Als we daarbovenop het seizoen kunnen afsluiten met een dikke prijs, zal je hier niemand horen klagen”, besluit Jason Dewildeman. (AV)

Zondag 14 april 15 uur: SK Reningelst WS Lauwe B

The post Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Ze maken het groter dan het is. Stop it”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge

In het Talbot House kan momenteel een nieuwe tijdelijke tentoonstelling in de Concert Hall ontdekken. De Ieperse kunstenaar Yves Delplace stelt enkele van zijn werken tentoon tijdens de expo Not Forgotten.
The post Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »