Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd

Oud-schepen Erik Vandewalle uit Izegem is zaterdagmorgen 13 april thuis overleden. Hij was 86 jaar. Erik was politiek een groot figuur in Izegem. Hij was schepen voor de toenmalige Volksunie van 1982 tot 1994.

Erik Vandewalle was politiek heel actief. Als Volksunie-man in hart en nieren probeerde hij lokaal zoveel mogelijk leden te maken voor zijn geliefde partij. Hij ging hun lidkaarten persoonlijk afgeven, meestal met zijn fiets. Hij was voor de Volksunie gemeenteraadslid en schepen (van 1982 tot 1994, red.) met tal van bevoegdheden waaronder cultuur, zijn favoriete beleidsdomein. Erik was ook actief in de Vlaamse Volksbeweging. Hij onderhield destijds goede contacten met onder andere Jozef Deleu van Ons Erfdeel, Harold Van der Perre, Cyriel Moeyaert en uiteraard ook Geert Bourgeois. Erik was met wijlen dokter Niko Proesmans de stichter van de Vlaamse Studie- en Vormingskring (VSVK).

Erik kon de laatste jaren niet meer zo goed uit de voeten. De voorbije nacht is hij thuis in de Henri Dunantstraat in Izegem overleden. Erik was de echtgenoot van Odette Zwaenepoel en de vader van Marijke, Wouter en Wim.

Wanneer de uitvaart plaatsvindt, is nog niet gekend.

The post Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speel eens trompet… op een fiets: De Zwaluw in Eernegem is de enige velofanfare in ons land

Met ‘Fietsen & Trompen’ wordt voor het eerst de geschiedenis van de fietsende fanfares beschreven. West-Vlaanderen speelde een belangrijk rol. “Meer dan 100 jaar geleden betoogden ze al voor fietspaden”, zegt Geert Vanmaeckelberghe. De traditie ging teloor na WO II. Op één West-Vlaamse uitzondering na: velofanfare De Zwaluw.
The post Speel eens trompet… op een fiets: De Zwaluw in

Lees meer »

“Psychologisch gemarteld”: Stad in Californië betaalt man bijna 1 miljoen na hallucinant politieverhoor waarin hij werd beschuldigd van moord op zijn vader (die gewoon nog leefde)

De beelden van deze arme man in dat groezelige politiekamertje spreken boekdelen. “Dit kan niet, alstublieft, ik ben onschuldig! Nee!” De man uit Californië werd liefst 17 uur lang ondervraagd door de politie, terwijl agenten er onder andere mee dreigden zijn hond te doden, en hem dwongen te bekennen zijn eigen vader te hebben vermoord, die eigenlijk nog leefde. Jawel.

Lees meer »

Jef Vermassen over afsluiten onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het mág gewoon niet uitkomen”

“Ontgoocheld ben ik niet. Dat ben je maar als je iets niet verwacht. Maar het stond al lang vast in het scenario van Justitie: dat het onderzoek naar de Bende afgesloten zou worden zonder resultaat. Omdat het niet mág uitkomen”, zegt strafpleiter Jef Vermassen. Hij vertelt hoe hij samen met slachtoffer David Van de Steen jarenlang tevergeefs heeft gefungeerd als

Lees meer »

Spektakel in ‘Britain’s Got Talent’: zoon van Simon Cowell bestormt jurytafel en deelt Golden Buzzer uit

De laatste auditieronde van ‘Britain’s Got Talent’ bracht een verrassing met zich mee. Hoewel alle Golden Buzzers van dit seizoen al opgebruikt waren, werd de iconische knop toch nog één keer ingedrukt. Tot ieders verbazing gebeurde dat niet door één van de juryleden zelf, maar door Simon Cowells zoon Eric (10) en Amanda Holdens dochter Hollie (12).

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.
The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden appeared first

Lees meer »

Stedelijke sportraad wil nieuw sportcomplex op locatie oude tribune: “Sportstadion heeft facelift nodig”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de stedelijke sportraad een visietekst waarin het adviesorgaan aangeeft hoe het sportlandschap er zou moeten uitzien in de nabije en de verre toekomst. Met prioritair twee projecten: de ingebruikname van een nieuw zwembad én de bouw van een modern sportcomplex op de plaats van de oude tribune op het sportstadion Benny Vansteelant.

Lees meer »