Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd

Oud-schepen Erik Vandewalle uit Izegem is zaterdagmorgen 13 april thuis overleden. Hij was 86 jaar. Erik was politiek een groot figuur in Izegem. Hij was schepen voor de toenmalige Volksunie van 1982 tot 1994.

Erik Vandewalle was politiek heel actief. Als Volksunie-man in hart en nieren probeerde hij lokaal zoveel mogelijk leden te maken voor zijn geliefde partij. Hij ging hun lidkaarten persoonlijk afgeven, meestal met zijn fiets. Hij was voor de Volksunie gemeenteraadslid en schepen (van 1982 tot 1994, red.) met tal van bevoegdheden waaronder cultuur, zijn favoriete beleidsdomein. Erik was ook actief in de Vlaamse Volksbeweging. Hij onderhield destijds goede contacten met onder andere Jozef Deleu van Ons Erfdeel, Harold Van der Perre, Cyriel Moeyaert en uiteraard ook Geert Bourgeois. Erik was met wijlen dokter Niko Proesmans de stichter van de Vlaamse Studie- en Vormingskring (VSVK).

Erik kon de laatste jaren niet meer zo goed uit de voeten. De voorbije nacht is hij thuis in de Henri Dunantstraat in Izegem overleden. Erik was de echtgenoot van Odette Zwaenepoel en de vader van Marijke, Wouter en Wim.

Wanneer de uitvaart plaatsvindt, is nog niet gekend.

The post Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

“Stop met die haat”: Luke Littler vraagt om ex-vriendin Eloise niet langer te bestoken na veelbesproken breuk

Luke Littler (17) heeft een duidelijke boodschap voor zijn fans. De dartssensatie vraagt uitdrukkelijk om te stoppen met haatberichten te sturen naar zijn ex-vriendin Eloise Milburn (21). “Want ík heb de relatie stopgezet”, schrijft Littler op Instagram. Maar zij krijgt er dus blijkbaar wel stevig van langs. De split van de romance werd gisteren bekend en was meteen druk besproken.

Lees meer »

Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons”

Phone House in Kortrijk zal door verschillende klachten niet langer als postpunt gebruikt worden door bpost. De uitbater respecteert de eigen openingsuren onvoldoende daarvoor. “Het spijt ons”, aldus bpost.
The post Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries leidt met drie legs in slordige finale tegen Van Gerwen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

LIVE. Trump bekritiseert toespraak Biden en noemt Harris op rally “radicaal-linkse gek die ons land zal vernietigen”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »