Intersoc in slechte papieren: crisisdirectie moet vakantiepoot CM redden

De raad van bestuur van Intersoc heeft een crisisdirectie aangesteld die de vzw opnieuw financieel gezond moet krijgen. De vakantiepoot van de CM zit in woelig water en sleept een verlies van ruim veertig miljoen euro mee. “Maar de continuïteit is gegarandeerd.”

 

Meer krantenkoppen in België

VBS ruimt zwerfvuil in Klerken op

De VBS in Klerken heeft vorige maand een projectweek ‘Een school zonder afval’ georganiseerd. In die week waren er op school allerlei activiteiten en themalessen. Er werd gestart met composteren, er werden spelletjes gespeeld en de leerlingen leerden heel wat bij over sorteren en composteren. De hele school heeft ook een zwerfvuilwandeling door het dorp
The post VBS ruimt

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor: “Hij herinnert zich niets van het ongeval en hij is een gebroken man” 

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie 123 km/u rijdt op de snelweg zal het horen: nieuwe auto’s moeten piepen wanneer je te snel gaat

Knipperen, pingen of piepen. Vanaf juli moet elke nieuwe auto een waarschuwing geven wanneer de chauffeur het gaspedaal te diep indrukt. De verplichte Europese invoering stuit op veel weerstand, en dat begrijpt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. “De psychologische impact van zo’n systeem mag je niet onderschatten.” Hoe gaat het juist in z’n werk? En waarom deze ingrijpende maatregel?

Lees meer »

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »