Interieurstylist Daan Alferink: ‘Hagelwitte muren kunnen alleen in musea en ziekenhuizen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Alle remmen los tijdens titelviering City: Doku en ploegmaats behoeden Grealish van val van open bus

Ondanks het verlies in de FA Cup tegen Manchester United een dag eerder, toch feest bij Manchester City gisteren. De vierde landstitel op rij – uniek in de Engelse voetbalgeschiedenis – moest gevierd worden. En dan treedt Jack Grealish natuurlijk op het voorplan. Feestvierder bij uitstek. Gelukkig was er onder meer Jérémy Doku, ironisch genoeg de speler die hem het

Lees meer »

Ardooie kan in 2026 schuldenvrij zijn

“Ardooie kan in 2026 schuldenvrij zijn”, zegt burgemeester Véronique Buyck (Groep 82). “Eind 2023 was er slechts 50 euro schuld per inwoner terwijl het gemiddelde in onze provincie 1.497 euro is. We zijn een financieel gezonde gemeente die in de toekomst heel wat investeringen kan doen zonder leningen aan te gaan.”
The post Ardooie kan in 2026 schuldenvrij zijn

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Groot aantal slachtoffers bij Israëlische aanval op humanitaire zone bij Rafah” – Raketaanval op Tel Aviv

Voor het eerst in meerdere maanden was er zondag opnieuw een raketalarm te horen in de grote regio rond de Israëlische stad Tel Aviv. Hamas zegt een grote raketaanval op de stad te hebben uitgevoerd. Er zijn geen meldingen bekend van doden of gewonden. Daarnaast heeft Hamas zaterdag naar eigen zeggen Israëlische soldaten “gevangengenomen” tijdens een hinderlaag in het vluchtelingenkamp

Lees meer »

“Schokkend” en “flagrante schending van internationaal recht”: wereld reageert scherp na Israëlische luchtaanval op Rafah

De Israëlische luchtaanval op een tentenkamp in Rafah lokt heel wat internationale kritiek uit. Bij die aanval kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid dan ook 45 mensen om het leven en geraakten nog eens 249 anderen gewond. Verschillende landen veroordelen de aanval en willen de druk opvoeren om het offensief in Rafah stop te zetten, zoals het Internationaal Gerechtshof

Lees meer »

Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend

Na meer dan twee jaar van intensieve werkzaamheden is de heraangelegde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend. De officiële heropening werd gevierd met een wandelconcert van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan en een traktatie voor alle bewoners.
The post Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vooral voor de supporters een dingetje”: ervaringsdeskundigen over de Brugse derby met historisch hoge belangen

De Brugse derby zal zondag bepalen of Club zijn negentiende landstitel mag vieren. Al staat er ook voor de Vereniging nog veel op het spel, want als Cercle straks vierde wordt, is het meteen zeker van een Europees ticket. Nog meer dan anders zullen de zenuwen strak gespannen staan. Wij legden daarom ons oor te luister bij protagonisten van eerdere

Lees meer »

Ongeval met vrachtwagens op E313: rijbaan weer vrij

Op de E313 richting Antwerpen zijn woensdagmiddag twee vrachtwagens, een caravan en een personenwagen in een aanrijding betrokken geraakt. Drie rijstroken raakten versperd en de wachttijden liepen op tot twee uur. Rond 13.30 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

Lees meer »

Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail

Onlangs stond de eerste editie van de Hop In Trail op het programma in Poperinge. Bezoekers konden via een hindernissenloop of wandelzoektocht het bedrijventerrein op een bijzondere manier leren kennen.
The post Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiental actievoerders opgepakt bij bezetting rectoraat UGent: “Universiteit stuurde speciale eenheden af op eigen studenten”

Nadat studenten vrijdagochtend het rectoraat van de UGent hadden bezet, werd ’s middags een aantal actievoerders opgepakt. Volgens de politie omdat ze zich weerspannig gedroegen, maar de bezetters spreken van “een totaal onaanvaardbare disproportionele reactie”. Ook aan de KU Leuven trokken een 25-tal studenten naar het rectoraat.

Lees meer »

‘Spider Siem’ (7) verliest vlak voor zijn verjaardag strijd tegen leukemie: “Rust nu maar zacht, mijn allerliefste superheld”

Hun grote schat, hun superheld Siem (7) uit Booischot is niet meer. Drie maanden nadat er voor de tweede maal leukemie vastgesteld werd, stopte zijn leventje, op de drempel van zijn achtste verjaardag. In een rauw en oprecht gesprek vertellen zijn ouders over de rollercoaster aan emoties, de trots en immense liefde voor hun zoon: “Siem heeft immens gestreden en

Lees meer »