Hezbollah vuurt tientallen raketten af op Israëlische doelen

De pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah zegt dat ze gisteren "tientallen raketten" heeft afgevuurd op Israëlische doelen vanuit Libanon. Het is een vergeldingsactie voor de Israëlische aanvallen in het zuiden van het land. Israël laat weten dat er ongeveer 40 raketten zijn geïdentificeerd vanuit Libanees grondgebied. Er zouden geen gewonden zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer onderbroken tussen Brussel-Schuman en Brussel-Noord

Het treinverkeer is onderbroken tussen de stations Brussel-Schuman en Brussel-Noord. Dat laat infrastructuurbeheerder Infrabel weten, die erop wijst dat het verkeer tijdens de ochtendspits verstoord zal zijn. De bovenleiding is per ongeluk beschadigd bij werken die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvonden tussen de twee stations.

Lees meer »

Ze woont in Singapore, maar toch wint Emilie ‘Junior Bake Off’ in Vlaanderen: “De zotste zomer van mijn leven”

“Mijn ouders wisten aanvankelijk niet dat ik me had ingeschreven.” En dat hun dochter ook ‘Junior Bake Off’ zou winnen, was al helemaal een verrassing voor de mama en papa van Emilie. Hun vijftienjarige bakster kaapte, na een spectaculaire feesttaart, de overwinning weg in het vierde seizoen. Van een programma dat ze tot voor kort niet eens kende, want de

Lees meer »

Vrouwen vaker hoogopgeleid dan mannen

Vrouwen en jongere generaties hebben vaker een diploma hoger onderwijs dan mannen en de oudere generaties. Dat blijkt uit de resultaten van de Census die het Belgische statistiekbureau Statbel in 2021 heeft uitgevoerd.

Lees meer »

“Kinderen vertellen op de speelplaats terug trots dat ze schaken”: Izegemse Schaakkring Izscha viert 50-jarig bestaan

Het knettert al een halve eeuw in de hoofden van de leden van de Izegemse Schaakkring Izscha. Immer op zoek naar een volgende goede zet proberen ze al vijf decennia hun tegenstander schaakmat te zetten. Een verhaal over het aantrekken van buitenlandse ‘sterspelers’, een eigen vedette met elf titels, de rol van een populaire Netflix-serie en welk opruiend zinnetje er

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Onze mensen meten de spanning op bij de titanen, Union mist Lapoussin tegen Genk – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »

UGent gaat einde maken aan bezetting: “Grenzen van redelijkheid en legitiem protest zijn ver overschreden”

De UGent zal een einde maken aan de bezetting door ruim 300 pro-Palestijnse activisten van een universitair gebouw en de omgeving rond het rectoraat. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan Belga. Vrijdagochtend hebben enkele activisten het rectoraat betreden en trokken ze door bureaus. Daarbij zijn strubbelingen ontstaan met veiligheidsagenten en UGent-personeel.

Lees meer »

Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen te optimaliseren

Dinsdag werden in cultuurcentrum Spikkerelle in Avelgem de toekomstplannen van intercommunale IMOG voorgesteld. Concreet gaan ze 35 miljoen euro investeren in de afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen. Daarmee zullen ze 10 nieuwe vuilniswagens aanschaffen en 30 nieuwe banen nieuwe creëren. Bovendien zal er vanaf 2026 in 10 gemeenten apart gf(t)-keukenafval opgehaald worden.
The post Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om

Lees meer »