Het rapport van de regering-De Croo: een klas met veel gebuisden en enkele toppers

Van zwak tot heel goed en soms gewoon overbodig. De regering-De Croo telde absolute sterkhouders maar ook enkele leden die misschien beter niet meer terugkeren. Klik hieronder op de labels van de twintig federale excellenties en lees hun evaluatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Oldtimers palmen Markt van Lo in

Met start in Vlamertinge vond zondag de achtste editie van de Hazewindrit plaats, een oldtimerrit volgens het principe bolletje-pijl voor (rally)wagens tot het bouwjaar 1999. De auto’s hielden ook even halt op de Markt in Lo voor een tussenstop.
The post Oldtimers palmen Markt van Lo in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro”

Het Kortrijkse chefscollectief Café Paté breekt de wekelijkse routine met een gastronomische beleving. “Café Culinair houdt in dat je vijf weken lang een tafeltje kan reserveren van dinsdag tot en met donderdag voor een menu met aangepaste wijnen, water en koffie voor slechts 75 euro, zowel voor lunch als diner”, zeggen initiatiefnemers Dirkjan Decock, Felix François en Matthias Speybrouck.

Lees meer »

FACTCHECK. Is ‘The Blob Anomaly’ een buitenaards wezen, zeemonster of geheim overheidsprogramma?

Sociale media zoals TikTok staan vol met video’s over ‘The Blob’. Dat mysterieus, groot en golvend patroon tussen de zuidwestkust van Afrika en Antarctica is te zien op de weerkaarten van de app Ventusky. En uiteraard doen er bij online creators heel wat speculaties de ronde over de oorsprong van dit vreemde fenomeen. Van UFO’s en zeemonsters tot een geheime

Lees meer »

Macron en Scholz vinden dat Oekraïne moet kunnen aanvallen op strategische plekken in Rusland, Poetin waarschuwt voor “ernstige gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vinden dat Oekraïne wel militaire doelwitten in Rusland mag aanvallen, als van daaruit raketten op Oekraïens grondgebied worden afgevuurd. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de NAVO-landen met vuur spelen door wapens te geven aan Oekraïne om binnen Rusland toe te slaan. "Constante escalatie kan leiden tot ernstige

Lees meer »

Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal

Zaterdag werden de bekerfinales krachtbal gespeeld. Aansluitend werden ook de individuele prijzen uitgereikt. Zowel op als naast het veld schoten Male en Sint-Michiels de hoofdvogel af.
The post Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coely te gast tijdens Schippersweekend

We zijn nog enkele maanden van het Schippersweekend verwijderd, toch begint de festivalkoorts op en rond Hoeve Delaere in Menen al te stijgen. Ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de festivalagenda, gaat de organisatie jaar na jaar voluit om de beleving tot een hoger niveau te tillen. De 39ste editie belooft alvast niet teleur
The post Coely te

Lees meer »