Het kiesprogramma van Open Vld doorgelicht: ‘Dit is een zeer gewaagd pensioenvoorstel’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je ermee en hoe veilig is de nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd? Speurders zetten alles op alles om de “vijanden van de staat” te vatten

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering? “Misschien willen ze

Lees meer »

Vuilnismannen moeten snel wegduiken wanneer gasfles ontploft in vuilniskar

Twee Britse vuilnismannen schrokken zich dinsdag een hoedje tijdens de afvalophaling in Slough, een wijk in het Engelse Berkshire. Ze hadden net enkele containers geleegd in de vuilkar toen een gasfles plots ontplofte in de laadbak. Het duo kon nog net op tijd wegduiken en raakte niet gewond. Het lokale bestuur deelt de beelden nu op sociale media en roept

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »