Hebben Amerikaanse Joden een identiteitscrisis?

De oorlog in Gaza verandert ook de positie van de Joden in de VS. Waar liggen hun loyaliteiten? “Als Trump denkt dat hij Joodse stemmen kan winnen, onderschat hij ons historisch besef.”

 

Meer krantenkoppen in België

Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne

Vrijdagmorgen is in Kuurne reeds voor de78 ste maal de slag aan de Leie herdacht. Traditioneel was ook het Bataljon 12de Linie – Prins Leopold – 13de Linie uit Spa opnieuw van de partij tijdens deze herdenking waarbij 147 soldaten van dat bataljon het leven lieten.
The post Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne appeared

Lees meer »

Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse”

Op het Adegem Canadian War Cemetery vond de zesde editie plaats van de ‘Adoptieplechtigheid’, een serene ceremonie waarop individuele burgers, families, verenigingen, scholen en openbare besturen via vzw België-Canada een graf van een gesneuvelde geallieerde militair kunnen adopteren.
The post Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter

Tibaut Vandelannoote (AC Hoppeland) liep in Kortrijk naar de Vlaamse titel op de 800 meter. Het werd een spannende race waarin hij pas in de slotmeters voorbij Ruben Cornelus (Olympic Brugge) ging.
The post Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record, dé zwaarste filemaand ooit, blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo

Lees meer »

Hooglede krijgt sterrenweide en -register voor doodgeboren kindjes

Ouders die hun kindje verliezen tijdens een zwangerschap van minder dan 140 dagen kunnen wettelijk gezien geen aangifte doen. De gemeente Hooglede brengt daar nu verandering in en maakt het mogelijk dat ouders een symbolische aangifte kunnen doen.
The post Hooglede krijgt sterrenweide en -register voor doodgeboren kindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegen eind 2025 elke 25 kilometer snellader aan Vlaamse snelwegen

Tegen eind volgend jaar kunnen bestuurders van elektrische auto’s terecht bij 130 (ultra)snellaadpunten aan de Vlaamse snelwegen. “Daarmee haalt de Vlaamse overheid haar doelstelling om tegen eind 2025 elke 25 kilometer laadinfrastructuur langs of in de buurt van snelwegen te installeren”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Vroeger dan voorzien worden zo ook de Europese doelstellingen voor laadinfrastructuur voor

Lees meer »

Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede

In de gemeente Moorslede staan voortaan 58 slimme vuilnisbakken. Die bevatten allemaal een sensor waardoor de gemeentemedewerkers kunnen zien of de vuilnisbak al dan niet vol is. “Met dit systeem kunnen we veel tijd en brandstof besparen”, aldus schepen van milieu Sherley Beernaert (STERK).
The post Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede appeared first

Lees meer »

650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow

Het Ensorinstituut (GO!) eert de bekende grootmeester met een stoet waaraan ook lagere scholen en het VTI deelnemen. Er zullen op 30 mei 650 leerlingen meestappen. De onthulling van de ‘Ensor-peepshow’ in een strandcabine is de apotheose. Die cabine wordt de hele zomer een attractie in Mariakerke.
The post 650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee maanden met uitstel voor man die per ongeluk wijkagent aanreed in Izegem

Een 57-jarige man reed in maart 2022 een gefrustreerde bui een wijkagent aan in Izegem nadat de man hem aanmaande om zijn auto te verplaatsen voor een wielerwedstrijd. De automobilist hield vol dat hij het niet opzettelijk deed. De rechter geloofde dat en veroordeelde hem tot twee maanden met uitstel.
The post Twee maanden met uitstel voor man die

Lees meer »