Gianni Vermeersch, geliefd bij ploegmaats, minder bij concurrenten: “Op de fiets ben ik een pitbull, naast de koers een schoothondje”

Tijdens de Ronde van Vlaanderen noemden de VRT-commentatoren zijn naam meer dan vijftig keer. Tijdens Parijs-Roubaix liet Gianni Vermeersch (31) nog vaker van zich horen en eindigde zesde. Een interview met de West-Vlaming van Alpecin-Deceuninck, die van onschatbare waarde is voor ‘MVDP’ maar laag scoort in de populariteitspolls van het peloton. “Ik heb wakker gelegen van mijn imago.” 

Meer krantenkoppen in België

Tiener Techniekacademie reikt diploma’s uit

De deelnemers van de Tiener Techniekacademie in Ichtegem ontvingen hun diploma na de geslaagde lessenreeks van dit voorjaar. “In de Techniekacademie maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en allerlei STEM-vaardigheden”, zegt schepen van onderwijs Celesta Muylle (WIT). “Jaarlijks organiseren we verschillende lessenreeksen. Aan deze reeks hebben 14 kinderen van het vijfde en
The post Tiener Techniekacademie

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv vielen zaterdag al zeker zes doden en 40 gewonden. Volg hier

Lees meer »

Bekijk de straffe beelden! Kinderwagen met baby van zeven maand aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd afgelopen donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongentje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94 jaar, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Basisplaats voor Courtois steeds dichterbij? Zieke doelman Lunin vliegt niet mee met de selectie naar Londen

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern

Marlon Colpaert heeft zich vrijdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern rechtstreeks gekwalificeerd voor de A-finale van de lichte skiff. De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks en werkt zaterdag om 13.04 uur zijn medaillerace af.
The post Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Onze mensen meten de spanning op bij de titanen, Union mist Lapoussin tegen Genk – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal

Zaterdag werden de bekerfinales krachtbal gespeeld. Aansluitend werden ook de individuele prijzen uitgereikt. Zowel op als naast het veld schoten Male en Sint-Michiels de hoofdvogel af.
The post Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal appeared first on KW.be.

Lees meer »