Ex-advocate Fortis en financiële man Cobepa in raad van bestuur Ageas

10:36 De raad van bestuur van Ageas draagt Xavier de Walque en Françoise Lefèvre – ooit de advocate van Ageas en diens voorganger Fortis – voor als bestuurder. De twee namen staan te lezen in de oproeping v… 

Meer krantenkoppen in België

Ze woont in Singapore, maar toch wint Emilie ‘Junior Bake Off’ in Vlaanderen: “De zotste zomer van mijn leven”

“Mijn ouders wisten aanvankelijk niet dat ik me had ingeschreven.” En dat hun dochter ook ‘Junior Bake Off’ zou winnen, was al helemaal een verrassing voor de mama en papa van Emilie. Hun vijftienjarige bakster kaapte, na een spectaculaire feesttaart, de overwinning weg in het vierde seizoen. Van een programma dat ze tot voor kort niet eens kende, want de

Lees meer »

Bidden voor een voorspoedig landbouwseizoen

Op Hoeve Maedelstede in Pollinkhove vond onlangs de jaarlijkse viering van de ‘Vruchten der aarde’ plaats. De KLJ en de Landelijke Gilde van Pollinkhove slaan hiervoor elk jaar de handen in elkaar. Inwoners uit de vier deelgemeenten bidden samen voor een voorspoedig landbouwseizoen. Hiermee houden ze de eeuwenoude traditie van de Kruisdagen in ere. Na
The post Bidden voor

Lees meer »

Brits-Italiaanse tiener stap dichter bij heiligverklaring: paus Franciscus schrijft ‘God’s influencer’ 2e mirakel toe

Paus Franciscus heeft een 2e mirakel toegeschreven aan Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg. Acutis werd in 2020 zalig verklaard nadat een eerste wonder aan hem werd toegeschreven. Het Vaticaan zet nu de deur open voor een heiligverklaring. Acutis zou de eerste ‘millenial’ kunnen worden die die eer te beurt valt.

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo zwaar als tijdens diezelfde

Lees meer »

Helena Platteau schittert op de dansvloer

Als de 12-jarige Helena Platteau op de dansvloer verschijnt, zijn alle ogen op haar gericht. Het meisje nam het afgelopen dansseizoen deel aan 26 competitiewedstrijden waarbij ze 25 keer het podium haalde, 16 maal op het hoogste schavotje.
The post Helena Platteau schittert op de dansvloer appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Internationaal Gerechtshof beveelt Israël aanval op Rafah te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Volg

Lees meer »

De Stokerie toont project op Open Wervendag

Op 26 mei was er een nieuwe editie van Open Wervendag. Ook in West-Vlaanderen waren er die dag verschillende te bezoeken: zo ook in Kortrijk in de Slachthuisstraat met het project De Stokerie.
The post De Stokerie toont project op Open Wervendag appeared first on KW.be.

Lees meer »