Europa keert naar binnen: ‘Elke cultuur gaat zichzelf verdedigen als zij zich bedreigd voelt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Koninklijke fotograaf vond het huwelijk van Harry en Meghan “verschrikkelijk”: “Toen ik foto’s wilde maken, keken ze de andere kant op”

Exact zes jaar geleden gaven prins Harry (39) en Meghan Markle (42) elkaar het jawoord. Koninklijk fotograaf Arthur Edwards legde deze dag vast op camera en onthult nu hoe het er toen achter de schermen aan toeging. “Het was de ergste koninklijke bruiloft die ik ooit heb meegemaakt”, klinkt het in een interview met ‘The Sun’.

Lees meer »

Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak.

Lees meer »

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

Brian Rigole staat knap tweede in jongerenklassement Beker van België: “Fysieke problemen zijn achter de rug”

Avelgem Brian Rigole uit Avelgem prijkt momenteel eervol op de tweede plaats van het jongerenklassement van de Beker van België. Na een mindere seizoensstart door rugklachten is de laatstejaarsbelofte weer helemaal op dreef. De toptien- en toptwintigplaatsen beginnen stilaan te komen en ongetwijfeld zullen er nog wel een aantal ereplaatsen volgen.
The post Brian Rigole staat knap tweede in

Lees meer »

Marc en Yvette uit Machelen-aan-de-Leie zijn vijftig jaar getrouwd

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden de 73-jarige Marc Lefebvre en de 72-jarige Yvette De Pauw gehuldigd tijdens de receptie van het gemeentebestuur van Zulte. Marc werd geboren in Wervik en Yvette in Aalter. Ze leerden elkaar kennen bij de studentenclub Moeder Swaene. Ze trouwden op 30 maart 1974 te Landegem. Het koppel woont
The post Marc en

Lees meer »

Grote belangstelling voor de Galloo Kiwanis Run in Menen

Serviceclub Kiwanis Wervik-Tabaksstreek organiseerde zaterdag met start en aankomst aan wijkcentrum De Koekuit in de Hogeweg in Menen de vijfde editie van de Kiwanis Galloo Run. De serviceclub nam in 2018 de organisatie over. Met veel enthousiasme stonden de medewerkers opnieuw klaar om heel wat mensen met een beperking een fantastische dag te laten beleven in een sidecar, oldtimer, dreamcar

Lees meer »

Karel Cambien schrijft boek over 101 gedenkwaardige Kortrijkzanen: “Weet je dat een stadsgenoot het uranium leverde voor de atoombom?”

Karel Cambien brengt op maandag 27 mei het boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ uit. Wie ook maar een beetje interesse heeft in de sleutelfiguren die de Guldensporenstad kleur hebben gegeven, moet zich deze pil van bijna 400 bladzijden zeker aanschaffen. “Ik heb zelf veel bijgeleerd bij het opzoekingswerk”, klinkt het.
The post Karel Cambien schrijft boek over 101

Lees meer »