Dode en gewonden bij kabelbaanongeval in Turkije

Bij een ongeval met een kabelbaan in het Turkse Antalya is vrijdag één persoon om het leven gekomen. Zeven anderen zijn gewond geraakt. Nadat een pijler van de kabelbaan was ingestort, is een cabine in bergachtig gebied neergestort, meldt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, op X.

 

Meer krantenkoppen in België

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Brandweerman en boswachter gearresteerd in Chili die bosbrand zouden hebben aangestoken die 137 mensen het leven kostte

De autoriteiten in Chili hebben een brandweerman en een boswachter gearresteerd die ervan verdacht worden een grote bosbrand te hebben aangestoken. Begin februari brak er een natuurbrand uit in Midden-Chili, nabij de toeristische stad Viña del Mar. Die kostte aan 137 mensen het leven. In de woning van de verdachten zou het materiaal aangetroffen zijn waarmee de branden werden aangestoken.

Lees meer »

Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering Justitie in periode Van Quickenborne

Federaal parlementslid voor N-VA Michael Freilich heeft op 8 mei een strafklacht ingediend en vraagt een onderzoek naar mogelijke ‘oplichting’. Dat meldt de VRT. Freilich zegt aanwijzingen te hebben van fouten bij aanbestedingen onder voormalig minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) rond de digitalisering bij Justitie.
The post Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering

Lees meer »

VVSG reageert op slordigheid met domeinnaam ‘overpelt.be’ in Pelt: “Lokale besturen hebben extra ondersteuning nodig voor cyberveiligheid”

Lokale besturen hebben nood aan meer ondersteuning van de Vlaamse en federale overheid om hun IT-systemen veilig te beheren. Dat zegt de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) na een onderzoek van ethisch hacker Inti de Ceukelaire. Daaruit bleek onder meer dat de oude domeinnaam van de gemeente Pelt nu in handen is van onbekenden. "Lokale besturen zijn niet opgewassen

Lees meer »

Door Meta goedgekeurde advertenties verspreiden desinformatie en haat tijdens Indiase verkiezingen

Facebook- en Instagram-eigenaar Meta heeft tijdens de verkiezingen in India politieke advertenties goedgekeurd die desinformatie verspreidden en aanzetten tot religieus geweld. De advertenties zouden gemanipuleerd zijn met artificiële intelligentie (AI). Ze werden ingediend bij Meta’s database door India Civil Watch International (ICWI) en Ek?, een community die vastberaden is de groeiende macht van grote bedrijven in te perken. Zij wilden

Lees meer »

KMI waarschuwt voor hevige regen

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor hevige regen de komende uren. Vooral in Vlaanderen wordt tot zaterdagochtend 6 uur heel wat regen verwacht, maar ook de provincies Luik en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgen code geel.
The post KMI waarschuwt voor hevige regen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Bos heeft nieuw boek: ‘Je bent toch uitgeprikt?’

Na ‘Klei-Mens’, zijn eerste verhalenbundel, heeft Dirk Bos een tweede boek klaar. In ‘Je bent toch uitgeprikt?’ brengt de Bredenaar acht kantoorverhalen die je volgens hem niet meteen serieus hoeft te nemen. “Ik ben sinds 1 mei met pensioen en je mag het boek gerust als de afsluiting van mijn professionele loopbaan beschouwen.”
The post Dirk Bos heeft nieuw

Lees meer »