Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.

Zaterdag speelt Wytewa tegen Oostende, dat als voorlaatste één punt minder telt én één match minder heeft gespeeld dan de Roeselarenaren.

“Oostende zal ongetwijfeld ook gebrand zijn op winst, aangezien dit ook cruciaal is voor hun behoud in tweede landelijke”, zegt de 24-jarige forward Julie Flamey uit Lendelede. “Daarnaast vermoed ik dat Oostende goed voorbereid zal zijn op deze wedstrijd. Dit seizoen speelden we al twee keer tegen elkaar – in competitie en een bekerwedstrijd – dus kennen ze ondertussen onze sterke en zwakkere punten en kunnen ze daarop goed anticiperen.”

Gegroeid als team

“Hoewel we twee keer verloren, ben ik ervan overtuigd dat we kans maken. Als team zijn we sindsdien nog gegroeid en hebben we extra vertrouwen gekregen door zeges tegen teams zoals Kortrijk en Knesselare, die toch hoog in het klassement staan. Bovendien hebben we ons als team ook grondig voorbereid op deze match. Het besef dat het een must-win game is, motiveert ons allemaal om dat tikkeltje extra te geven”, aldus Julie.

“De komende twee weken zijn cruciaal”

“Een overwinning tegen Oostende vergroot aanzienlijk onze kans op behoud. De daaropvolgende wedstrijden, tegen Feniks Gent, Aalst en Gentson, zijn zeker ook niet onmogelijk om te winnen. Alles ligt dus in onze eigen handen. Als we toch als voorlaatste eindigen, moeten we nog een testmatch spelen tegen de voorlaatste uit de A-reeks, die dan de definitieve degradant zal bepalen.”

De week daarop treft Wytewa de laatste in de stand, Feniks Futuria Gent. “De komende twee weken zijn cruciaal voor het behoud. Ook tegen Feniks willen we natuurlijk winnen. Ik denk dat het behoud zeker nog mogelijk is. Daarnaast zou het mooi meegenomen zijn als we ergens anders nog winst kunnen meepakken.”

Zaterdag 13 april om 20.30 uur: BC Oostende Basket@Sea One – Wytewa Roeselare One

The post Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veiling KVO-shirts voor goede doelen

KV Oostende speelde afgelopen seizoen vier uitwedstrijden in ‘limited edition’ witte shirts. “Dit in het teken van de eerdere zomercampagne ‘Eb en Vloed, mor oaltied Ostende’.
The post Veiling KVO-shirts voor goede doelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze worden verdeeld als knikkers in een zak”: Ouders overnachten aan schoolpoort om kind in te schrijven

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.
The post Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch appeared

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Georgische president zet veto in tegen wet over “buitenlandse invloed” die het land al weken in de ban houdt

De Georgische president Salome Zoerabisjvili heeft haar veto ingezet tegen de omstreden wet die de "buitenlandse invloed" aan banden moet leggen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. Volgens haar is die wet "Russisch in essentie" en in strijd met de Georgische grondwet. De wet gaat nu terug naar het parlement, waar de regeringspartij Georgische Droom, die de wet gelanceerd heeft, haar

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Chocolatier Pralifino lanceert eigen Italiaans ijs

Sinds kort werken Gaël en vader Igor Byl van chocoladezaak Pralifino uit Beernem aan hun eigen Italiaans ijs. Hoewel ze al langer ijsbuches maakten tijdens de kerstperiode, kan je er vanaf nu het hele jaar door een verfrissend ijsje kopen. “We kiezen bewust voor Italiaanse gelato, dat is lichter en heeft een zijdezachte textuur”, vertelt Gaël Byl.
The post

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

38 vrolijke gezichtjes op lentefeest

In De Branding Middelkerke is het jaarlijkse lentefeest gehouden. Het lentefeest wordt georganiseerd voor de leerlingen die in Middelkerke wonen of er naar school gaan en zedenleer volgen. Groep 1 bestond uit de leerlingen uit de gemeenteschool Middelkerke en Westende. Groep 2 waren de leerlingen uit de gemeenteschool Leffinge. Dit jaar namen in totaal 38
The post 38 vrolijke

Lees meer »