Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.

Zaterdag speelt Wytewa tegen Oostende, dat als voorlaatste één punt minder telt én één match minder heeft gespeeld dan de Roeselarenaren.

“Oostende zal ongetwijfeld ook gebrand zijn op winst, aangezien dit ook cruciaal is voor hun behoud in tweede landelijke”, zegt de 24-jarige forward Julie Flamey uit Lendelede. “Daarnaast vermoed ik dat Oostende goed voorbereid zal zijn op deze wedstrijd. Dit seizoen speelden we al twee keer tegen elkaar – in competitie en een bekerwedstrijd – dus kennen ze ondertussen onze sterke en zwakkere punten en kunnen ze daarop goed anticiperen.”

Gegroeid als team

“Hoewel we twee keer verloren, ben ik ervan overtuigd dat we kans maken. Als team zijn we sindsdien nog gegroeid en hebben we extra vertrouwen gekregen door zeges tegen teams zoals Kortrijk en Knesselare, die toch hoog in het klassement staan. Bovendien hebben we ons als team ook grondig voorbereid op deze match. Het besef dat het een must-win game is, motiveert ons allemaal om dat tikkeltje extra te geven”, aldus Julie.

“De komende twee weken zijn cruciaal”

“Een overwinning tegen Oostende vergroot aanzienlijk onze kans op behoud. De daaropvolgende wedstrijden, tegen Feniks Gent, Aalst en Gentson, zijn zeker ook niet onmogelijk om te winnen. Alles ligt dus in onze eigen handen. Als we toch als voorlaatste eindigen, moeten we nog een testmatch spelen tegen de voorlaatste uit de A-reeks, die dan de definitieve degradant zal bepalen.”

De week daarop treft Wytewa de laatste in de stand, Feniks Futuria Gent. “De komende twee weken zijn cruciaal voor het behoud. Ook tegen Feniks willen we natuurlijk winnen. Ik denk dat het behoud zeker nog mogelijk is. Daarnaast zou het mooi meegenomen zijn als we ergens anders nog winst kunnen meepakken.”

Zaterdag 13 april om 20.30 uur: BC Oostende Basket@Sea One – Wytewa Roeselare One

The post Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vroegere en extra bussen moeten scholieren in de Westhoek tijdig op school krijgen: “We hopen dat bussen zullen rijden zonder defecten”

De Lijn voorziet vanaf volgend schooljaar vroegere en extra buscapaciteit in de Westhoek na aanhoudende problemen van scholieren die te laat op school kwamen. “We hopen dat de bussen zullen rijden zonder defecten”, aldus het gemeentebestuur van Zonnebeke.
The post Vroegere en extra bussen moeten scholieren in de Westhoek tijdig op school krijgen: “We hopen dat bussen zullen rijden

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

Nick Bril draait in afwachting van proces set op Tomorrowland: “Als je weet wat zijn hulpkok overkwam, is dansen ongepast”

Zijn beats kwamen lekker. Net als zijn exclusieve gerechtje even verderop. Sterrenchef Nick Bril (40) is volop verwikkeld in de zaak rond het ongeval waarbij zijn sous-chef beide benen verloor, maar lonkte met een DJ-set op Tomorrowland nadrukkelijk richting feest. “Sorry, ik ga vandaag niets vertellen,” klonk het tijdens zijn soundcheck. Zijn strandje oogde lang verlaten en wie danste deed

Lees meer »

Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt

De bestuurder van een quad is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in Oostrozebeke. De MUG-helikopter rukte uit en landde midden op een kruispunt. Uiteindelijk werd het slachtoffer met een gewone ambulance afgevoerd.
The post Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »