Belgische achtervolgers veroveren zilver en vooral olympisch ticket in Canada

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen bij de mannen heeft op de slotmanche van de Nations Cup in het Canadese Milton zilver veroverd. Daarmee verzekerden ze zich van hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. 

Meer krantenkoppen in België

‘Tinder voor bouwers’ komt naar Vlaanderen: “Geen cowboys, enkel betrouwbare vaklui”

Trustup, de Waalse ‘Tinder voor (ver)bouwers’, komt naar Vlaanderen. Het opzet van het platform: een match vinden tussen de bouwheer en een betrouwbare aannemer, één die wél komt opdagen en zijn afspraken nakomt. Hoe werkt het gratis systeem om een dakwerker, schilder of ander vakman te vinden? Zitten er op deze ‘datingsite’ echt geen rotte appels? En hoe achterhaal je

Lees meer »

Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen

Donderdag 30 mei organiseert Koor Sonore in het kader van het jubileumjaar 250 jaar Ludovicus Baekelandt in zaal Lindelei een workshop over Baekelandt-liederen. Aanvang om 20 uur.
The post Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen appeared first on KW.be.

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Sven Ornelis heeft zijn hart verloren aan Barcelona: “We zijn dit appartement nog steeds aan het afbetalen”

Als Sven Ornelis (50) niet in de JOE-studio de ochtendshow presenteert of op een feestje achter de draaitafel staat, dan is de kans bijzonder groot dat je hem aantreft in zijn tweede verblijf in Barcelona. In het hartje van die bruisende Spaanse stad hebben hij en zijn partner al bijna elf jaar een appartement, waar ze ook graag bevriende BV’s

Lees meer »

20 procent minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering

Op 10 jaar tijd is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een langdurige studie van de bultrugwalvispopulaties in de noordelijke Stille Oceaan, waaraan marien bioloog Joëlle De Weerdt van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft meegewerkt. De mariene hittegolf van 2014 tot 2016, de sterkste ooit geregistreerd, heeft het herstel van

Lees meer »

Gestolen aanhangwagen van STS Solutions rijdt twee jaar later gewoon rond op Franse autosnelweg: “Dit is behoorlijk frustrerend”

Een aanhangwagen van STS Solutions uit Spiere-Helkijn die twee jaar geleden werd gestolen, is onlangs gespot op de Franse autosnelweg. Het waren de schoonouders van een bediende van het bedrijf die een foto maakten van de aanhangwagen in de buurt van Troyes. “Hij was heel duidelijk herkenbaar want het oorspronkelijke dekzeil met onze firmanaam hing nog aan de aanhangwagen”, aldus

Lees meer »

Sportdokter ontkracht hardnekkige sportmythes: “IJs leggen en stretchen, het heeft geen enkele zin”

Stretchen is nutteloos en masseren pure placebo. De ‘moeder aller sportzomers’ is ook aan ons, amateurs, want topsportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen ontkrachten een boel mythes in hun boek ‘Biefstuk in de broek’. Daarnaast onthullen ze wat Lotte Kopecky zeker niet doet om de topsporter te zijn die ze is – en die ook in u schuilt met

Lees meer »