‘Als ik een hele dag aan mijn pc heb gezeten, vraag ik me ook soms af: wat heb ik nu écht gedaan?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vanop de reservebank naar de favorietenrol: hoe het Kroatische Baby Lasagna per toeval op het Songfestival belandde

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »

“Joost Klein heeft toegegeven dat hij vuistbeweging maakte naar cameravrouw”: politie geeft update over Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam heeft Klein toegegeven dat hij een vuistbeweging maakte richting de cameravrouw, zonder haar evenwel aan te raken.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto’s

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto’s kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »