330 lijsten ingediend voor federale, regionale en Europese verkiezingen

Voor de federale, regionale en Europese verkiezingen van  9 juni zijn in totaal 330 lijsten ingediend, goed voor 6.550 kandidaten. Dat zegt de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken zaterdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Mede met dank aan opvallende Doku: Rode Duivel behoedt dat dronken Grealish van bus valt tijdens titelviering

Ondanks het verlies in de FA Cup tegen Manchester United een dag eerder, toch feest bij Manchester City gisteren. De vierde landstitel op rij – uniek in de Engelse voetbalgeschiedenis – moest gevierd worden. En dan treedt Jack Grealish natuurlijk op het voorplan. Feestvierder bij uitstek. Gelukkig was er onder meer Jérémy Doku, ironisch genoeg de speler die hem het

Lees meer »

Uitbreidingszone voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven in De Hille wekt onrust bij omwonenden

Volgens een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) – goedgekeurd door de deputatie op 11 april – werken de provincie en Wingene aan de uitbreiding van het bedrijventerrein De Hille. Kern van het probleem: het zou een zone worden voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven. Daar zitten de omwonenden in De Hille en Boekhout niet op te wachten en de onrust groeit in ettelijke

Lees meer »

Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt

Het staat nu onomstotelijk vast. Minstens vier matchen van het Europees kampioenschap voetbal zullen op een groot scherm op de Torhoutse Markt gratis door de stad vertoond worden. Maandagavond heeft de gemeenteraad de veiligheidsmaatregelen goedgekeurd.
The post Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto huren op vakantie: wat kost dat deze zomer? En is die extra verzekering nodig? Hierop moet je zeker letten om niet te veel te betalen

Zeven op de tien Vlamingen weten niet waarvoor hun huurauto op vakantie precies verzekerd is. Is die extra polis die wordt voorgesteld noodzakelijk? En wat betaal je deze zomer voor een huurwagen op de populairste bestemmingen? Hans Knottnerus van autohuurspecialist Sunny Cars en Frank Van Gool van Renta, de federatie van autoverhuurbedrijven, beantwoorden tien vragen.

Lees meer »

Willem Hiele geeft geweld toe, maar er komt geen proces: sterrenchef betaalt werknemer die hij in elkaar sloeg

Er komt géén strafproces tegen topchef Willem Hiele (42) die een personeelslid twee weken arbeidsongeschikt sloeg. Dat blijkt uit een interview dit weekend met hem in ‘De Tijd’. De sterrenkok kwam tot een schikking met het slachtoffer. Lees: Hiele vergoedde zijn ex-werknemer, die altijd had volgehouden dat de topchef hem uit het niets had aangevallen. Hiele vertelt nu iets anders.

Lees meer »

Werken op oude site ‘De Ark’ gaan van start: schoolgebouw maakt plaats voor duurzaam woonproject ‘Dune’

Op de oude schoolsite van ‘De Ark’ in Koksijde zijn de werken van het nieuwe woonproject ‘Dune’ van start gegaan. ‘Dune’ biedt straks plaats aan 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen, die perfect aansluiten bij de omliggende residentiële wijk. Bijzonder aan het project is dat het om een unieke samenwerking gaat tussen de vrije basisschool en RAAK Invest.
The post

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen dodelijke raketinslag op bouwmarkt in Charkiv: “Zeker 16 doden, nog steeds sprake van vermisten”

Oekraïne heeft nieuwe beelden gedeeld van de dodelijke Russische aanval op een bouwmarkt in Charkiv. Op de bewakingsbeelden van zaterdag zijn enkele klanten te zien die rustig aan het winkelen zijn. Tot er plots een raket inslaat. Er is telkens een enorme explosie te zien. Wat er met deze mensen is gebeurd, is niet duidelijk. Het lokale bestuur spreekt van

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »