Zeven politieke kopstukken worden op de rooster gelegd door Eric Goens in nieuw VTM-programma ‘Het conclaaf’

Op zondag 9 juni trekt het hele land naar de stembus voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. In de aanloop daarnaartoe doen de grootste partijen er alles aan om de kiezer van hun – vaak sterk uiteenlopende – standpunten te overtuigen. Eric Goens brengt zeven kopstukken een weekend lang samen en legt hen op de rooster in het nieuwe programma ‘Het conclaaf’. 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

Klimaatactivisten slaan toe op en rond luchthavens: vliegverkeer in Keulen enkele uren stilgelegd, ook problemen in Oslo en Helsinki

Klimaatactivisten hebben in meerdere landen het vliegverkeer verstoord of toch minstens een poging daartoe ondernomen. Keulen Bonn Airport lag enkele uren stil. Bij de luchthavens van Oslo en Helsinki waren lichte verstoringen, in Barcelona kon dat nog net worden voorkomen. In Zürich, Genève en Londen werden activisten van aanvoerwegen gehaald, melden verschillende media uit die landen.

Lees meer »

Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare

Wie droomt van een eigen zaak en een origineel concept heeft, kan zich nog tot 18 augustus kandidaat stellen voor de actie ‘Win je winkel’. De winnaar krijgt een jaar lang de gratis huur van een pand op een toplocatie in de Ooststraat.
The post Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare appeared first on

Lees meer »

“Laatste van zijn generatie”: Medeoprichter van Mexicaans Sinaloa-drugskartel en zoon van drugsbaron ‘El Chapo’ opgepakt in VS

In de Verenigde Staten zijn 2 machtige drugsbarons, onder wie de medeoprichter van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel, opgepakt. Het gaat om Ismael ‘El Mayo’ Zambada en Joaquín Guzmán Lopez, de zoon van de beruchte drugsbaron ‘El Chapo’, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. "’El Mayo’ was een van de laatsten van zijn generatie die nog op vrije voeten was", zegt

Lees meer »