Waarom Esprit de geest gaf

20:52 De kledingketen Esprit werd deze week failliet verklaard en sloot onmiddellijk de vijftien winkels in eigen beheer in België. 148 werknemers verliezen hun job. Opnieuw een retailspeler die kopje-onde… 

Meer krantenkoppen in België

Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.
The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1

Lees meer »

“Een pittige West-Vlaamse tante”: Charline Catrysse uit Nieuwpoort speelt hoofdverpleegster in spektakelmusical 14-18

“De laatste jaren is mijn West-Vlaams dialect zelfs een beetje ‘mijn merk’ geworden. Ook nu weer speel ik in het West-Vlaams”, lacht ze. Charline Catrysse, kind van de kust, is te zien in het ensemble én als de hoofdverpleegster in de spektakel-musical 14-18, in het Pop-Up Theater in Puurs. De musical gaat dit weekend in première. “Het Pop-Up Theater is

Lees meer »

Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen

Afgelopen zaterdag werd door het gemeentebestuur van Pittem het vernieuwde groengebied langs de Gentsemeersweg voorgesteld aan het publiek. Dit stukje ongerepte natuur in hartje Pittem onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Het gemeentebestuur doopt de groene oase nu om tot een aantrekkelijke, natuurlijke ontmoetingsruimte en ging voor de nieuwe naam te rade bij de inwoners.
The post Gemeente

Lees meer »

Tony, Kimberly, Valerie en Anouk kunnen niet werken door ziekte: “Mensen gaven kritiek op mijn trouwfeest, moest ik niet thuiszitten?”

"Mensen denken dat ik geld krijg om te niksen, maar met mijn uitkering en al mijn medische kosten leef ik onder de armoedegrens." Dat zegt Tony (53) die door reuma niet kan werken en hierdoor met veel vooroordelen kampt. Ook Kimberly (30), haar vrouw Valerie (28) en Anouk (28) zijn door een fysieke of mentale ziekte arbeidsongeschikt. Zij doen hun

Lees meer »

Volksfiguur Carlo Brackx overleden

Sint-Pieters-Kapelle rouwt om het overlijden van Carlo Brackx, volksfiguur en gewezen organist in de deelgemeenten Schore, Sint-Pieters-Kapelle en Mannekensvere. Hij was 82 en overleed op 28 mei in het AZ Damiaan Oostende.
The post Volksfiguur Carlo Brackx overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf

Lees meer »

Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.
The post Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé

Lees meer »

KIJK. Paris Hilton post schattige zwembadvideo van zoontje, maar krijgt storm van bezorgde reacties

Paris Hilton toont op TikTok hoe ze samen met haar 1-jarig zoontje Phoenix geniet van wat quality time in het zwembad. Een schattige video, maar toch komen er heel wat reactie op. Volgens verschillende fans heeft de kleine Phoenix zijn zwembandjes achterstevoren aan. Verschillende moeders zijn dan ook oprecht bezorgd en dat neemt Paris hen niet kwalijk. Ze bedankt zelfs

Lees meer »