Voorraad choleravaccins is wereldwijd uitgeput, terwijl cholera-uitbraken toenemen

De wereldwijde voorraad van choleravaccins is op, terwijl het aantal dodelijke uitbraken blijft toenemen. Dat bericht de krant The New York Times vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat

In de gemeenteraad van 16 mei werd een eerste aanzet gegeven voor de heraanleg van de Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat. Dit project sluit aan bij de vernieuwing van de Guido Gezellestraat die juni vorig jaar afgewerkt en geopend werd.
The post Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Slecht weer? Dat is de schuld van de weerman! Drie collega’s getuigen: “Eén keer kreeg ik een brief met een kogel omdat ik slecht weer had voorspeld”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Het belangrijkste is dat de voorspelling klopt, of het nu goed of slecht weer is. Aan het weer kun je niets doen. Zoals

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Actie voor meer inclusie aan station Brugge

Vrijdagnamiddag deelden mensen met en zonder handicap aan de achterkant van station Brugge energierepen uit aan voorbijgangers. De actie is een onderdeel van de campagne #dakantochnie? #dakanwel!, die uitgaat van zeven organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.
The post Actie voor meer inclusie aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »