Voormalige Oekraïense veiligheidsagent gewond na moordpoging: beelden tonen hoe wagen ontploft wanneer hij instapt

In Moskou is Vasili Prozorov, een voormalige Oekraïense veiligheidsagent die in 2019 naar Rusland verhuisde, gewond geraakt bij een moordpoging. Op beelden van het incident is te zien hoe Prozorovs wagen enkele seconden nadat hij is ingestapt ontploft. 

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

Minder kandidaten met migratieachtergrond op kieslijsten dan in 2019

Ondanks hun hogere aandeel in de bevolking, daalt het aantal kandidaten met een migratieachtergrond in vergelijking met 2019. Dat stellen onderzoekers van de onderzoeksgroep Gaspar van de UGent vast, zo melden De Morgen en De Tijd. Zowel op de Vlaamse, de federale als de Europese kieslijsten is er een daling, van telkens minder dan 2 procentpunten.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka roepen bedrijven op om plasma te doneren

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka gaan samenwerken om via bedrijven meer plasmadonoren te vinden. Ze roepen bedrijven op om hun werknemers te motiveren plasma te doneren in een donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen. Momenteel komt 3 procent van alle plasmadonaties via bedrijven. Beide organisaties willen dat doen stijgen naar 20 procent.

Lees meer »

Arrestaties aan Hongkongse rechtbank waar beklaagden wegens subversie veroordeeld werden

Verschillende prodemocratieactivisten zijn donderdag opgepakt voor de rechtbank waar veertien beklaagden schuldig bevonden werden aan subversie. Dat zegt Chris Tang, verantwoordelijke voor de veiligheid in Hongkong. De beklaagden stonden terecht in het grootste proces sinds de invoering van de nationale veiligheidswet. “Verschillende personen veroorzaakten overlast en verstoorden de openbare orde buiten de zittingszaal en werden opgepakt”, zegt Tang.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »

Afsluiting Stock Americain vernield nadat aanhanger tractor kantelt

Op het kruispunt van de Wijnendalestraat aan de Stock Americain Vermeersch in Vladslo is deze middag een aanhanger van een tractor gekanteld. Het vehikel vernielde de afsluiting van de zaak en verloor een grote hoeveelheid grond. “Er is behoorlijk wat schade maar gelukkig stonden er daar geen klanten buiten”, zegt zaakvoerder Matthias Lambrecht.
The post Afsluiting Stock Americain vernield

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev zegt Russisch grondoffensief bij Charkiv te hebben gestopt – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Vijfde minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering: “Dit onderzoek is een wake-upcall”

Sinds 2012 is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Uit langdurig onderzoek naar de populaties bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan, blijkt dat die daling een gevolg is van de klimaatverandering. Door de mariene hittegolf tussen 2014 en 2016, de sterkste ooit geregistreerd, was er minder prooi op de plaatsen waar de bultrugwalvissen hun

Lees meer »

Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.
The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben

Lees meer »

Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide, krijgt tien maanden met uitstel: “Ik voelde me bedreigd en wilde ze straffen”

De 32-jarige Pool die afgelopen zomer een hakbijl door de voorruit van een pitazaak in Sint-Eloois-Winkel gooide, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. De uitbaters, twee broers, sloegen de man in elkaar na een wilde achtervolging tot in Heule. Zij krijgen beiden een werkstraf van 90 uur.
The post Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide,

Lees meer »

Witte merel gespot in tuin in Deinze

De witte merel op de foto komt sinds enkele maanden op bezoek in een tuin in Deinze. Zo’n witte merel is erg uitzonderlijk. Door een genetische afwijking maakt de vogel niet voldoende zwart pigment aan.

Lees meer »